Bugün marketler ve bakkallar kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? A101, BİM, ŞOK çalışma saatleri..

Güncel koronavirüs risk haritasına göre market çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması Cuma günü saat 21.00’de başlayıp, Cumartesi - Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak. Peki marketler saat kaçta açılıp saat kaçta kapanacak?

Bugün marketler ve bakkallar kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? A101, BİM, ŞOK çalışma saatleri..
Bugün marketler ve bakkallar kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? A101, BİM, ŞOK çalışma saatleri..
GİRİŞ 12.04.2021 19:18 GÜNCELLEME 12.04.2021 19:18
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgeye göre; market çalışma saatleri değişti. Covid-19 salgınını önlemeye yönelik yapılan düzenleme sonrasında marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor, kaça kadar açık gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. 

ŞOK 14 Nisan Aktüel Kataloğu! ŞOK haftanın indirimli ürünler listesi açıklandı!

Hafta İçi Marketlerin Çalışma Saatleri

Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü 21.00­-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen sürelere uymak için istisna getirilenler dışındaki tüm işyerleri hafta içi saat 20.00’de kapanacak.

Hafta Sonu Marketlerin Çalışma Saatleri

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulama biçimine göre Cumartesi ve/veya Pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler 10.00 - 17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

Hafta Sonu Marketlerin (BİM, A101, ŞOK, MİGROS) Çalışma Saatleri

  • Marketler hafta içi ve Cumartesi - Pazar günü düşük, orta ve yüksek risk grubunda 07.00 - 20.00 saatleri arasında açık olacak.

  • Çok yüksek riskli illerde Cumartesi ve Pazar günü 10.00 - 17.00 saatleri arasında açık olacak.

Esnafların Çalışma Saatleri

Genelgede, daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlendiği belirtildi.

YORUMLAR 44
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Burdan su cikiyor Marmara bolgesini diğer şehirlere dağıtmak burdaki iş yerlerini başka şehirlere tasitmak hem deprem de var yavaş yavaş geçen insanlara tesfik verilmeli şehir yoğunlukları da düşün her gün Sivas'ta 30 kisi çıkıyor 10 kişi İstanbul'a gitse 3600 sadece Sivas'ta yılda göç alır...
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    bide ulaşım araçlarına baksanız...bugün 89 C Başakşehir-Taksim e bindim,İkiteli ye geliyom,şöför arabayı doldurduda doldurdu,yolcular isyan etti sonunda.böyle saçmalık olmaz,uygulama olacaksa heryerde olmalı,bankaya eczaneye gidiyorsun sıkıyönetim,otobüse biniyorsun kucak kucağa iç içe.
    Cevapla
  • Veli basturk 3 yıl önce Şikayet Et
    Marketler hafta sonu kapatılsın
    Cevapla
  • Cesi53 3 yıl önce Şikayet Et
    evet kapatılsın.birazda bakkalar kazansın.
    Cevapla
  • Alı ÇELİK 3 yıl önce Şikayet Et
    Marketlerde iki gün bu yasagâ uyarlarsa ozaman corana sayısında düşme olur 2+2=4
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu