1 Nisan 2021 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serdar GÜNEŞ

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

Kim hangi aşıyı tercih etmeli? 

Aşı sırası gelenler randevularını alıp BionTech ve Sinovac aşıları arasında tercih yapabiliyor. İki aşının da etkili olduğunu söyleyen uzmanlar ise ufak bir tavsiyede bulunuyor: Alerjik bünyesi olanlar inaktif aşı olan Sinovac’ı tercih edebilir. Obezite, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı olanlar ise BioNTech aşısını seçebilirler.  

Rusya’ya aşı turu 

Aşılama Türkiye’de son hız devam ediyor ama girişimciler de boş durmuyor. Sekteye uğrayan turizm sektöründe bazı şirketler, bin 99 Euro karşılığında Rusya'ya aşı turu düzenlemeye başladı.  

120 ay taksitle faizsiz ev 

BDDK, faizsiz konut ve araç imkanı tanıyan şirketler hakkında merak edilenleri açıkladı. Yeni düzenlemeye göre konut ödemeleri 120, araç ödemeleri 60 ayı geçmeyecek. 

Cimrilik boşanma sebebi 

Bir boşanma davasının temyizini değerlendiren Yargıtay, aşırı bencil ve cimri olmayı boşanma sebebi olarak saydı. Davada eşine hakaret eden kocanın tazminat ödemesine de hükmedildi. 
Yeter ki sigarayı bırakın 

Sigarayı bırakmak isteyenlere bir kolaylık daha sağlandı. Yeni kanuna göre sigarayı bırakmayı kolaylaştıran ilaçlar, başvuranın sosyal güvence durumuna bakılmaksızın ücretsiz olarak verilecek. 

Pencereden de polis çıktı  

Adana'da polisin kahvehaneye yaptığı baskında kaçmaya çalışırken komik görüntüler oluşturdu. Pencereye koşan vatandaşlar burada da polisi görünce ne yapacaklarını şaşırdı.  

Avrupa’da birinci olduk! 

Süper Lig, Avrupa’da rekor kırdı. 20 lig içinde en çok teknik direktör değiştirme sayısında Süper Lig, 29 değişiklik rakamıyla birinci oldu. 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Salim 02.04.2021 01:06
    Tercih etmek istemeyenlerede imkan taninmali.ben dogal olarak ölmek istiyorum.asiyla degil.
  • Cahil 01.04.2021 20:51
    Ben ne bulursam onu olurum sırası gelen sırasını bana versin Reise güveniyorum
  • Doctor who 01.04.2021 19:34
    Sinovac Çin'in aşısı ve virüsü yayanlar bize tedavisini verecekler öyle mi? Çinlilere zerre güvenmiyorum. Diğeri desen DNA yi değiştiren ve ilk defa kullanılan bir aşı. Sonuç olarak ikisini de yaptırmam.
  • CEZMİ BARKIN 01.04.2021 17:15
    yerlisi
  • Arif 01.04.2021 16:32
    iyide bu gün aşı için giden insanlara aşı kalmadı diye göndermişler.Ankara da.
Daha fazla yorum görüntüle