İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan ABD'nin İnsan Hakları raporuna sert tepki

İletişim Başkanı Altun, ABD Dışişleri Bakanlığının her yıl yayımlanan İnsan Hakları Raporunun, Türkiye'ye yönelik haksız eleştiriler içerdiğini belirtti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan ABD'nin İnsan Hakları raporuna sert tepki
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan ABD'nin İnsan Hakları raporuna sert tepki
GİRİŞ 01.04.2021 22:31 GÜNCELLEME 01.04.2021 22:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Altun, ABD Dışişleri Bakanlığının İnsan Hakları Raporuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, insan hakları ve onurunun, Türkiye'nin üzerine titrediği ve uluslararası platformlarda gündeme getirdiği evrensel değerler olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünyadaki tüm adaletsizlikleri korkusuzca dile getirdiğini ve dünya liderlerini harekete geçmeye çağırdığını anımsatan Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, son yıllarda bölgemizde ve dünyadaki insan hakları ihlallerine karşı sesini yükselten tek lider olmuştur. Sivillere yönelik işlenen korkunç suçlara karşı dünyayı seferber etmeyi, kendisine görev edinmiştir. Buna rağmen, ABD Dışişleri Bakanlığının her yıl yayımlanan İnsan Hakları Raporu, ülkemize yönelik haksız eleştiriler içermektedir. Türkiye, insan haklarını, bir iç politika meselesinden ziyade evrensel bir mesele olarak görmektedir. Bu konudaki değerlendirmelerin gerçeklere dayalı yapılması zaruridir."

Altun, Türkiye'nin, insan hakları konusundaki en büyük ilerlemeyi AK Parti hükümetleri yönetiminde kaydettiğini aktardı.

"Esasen biz 'sessiz bir devrim' gerçekleştirdik. Kanun ve yönetmeliklerimizi ihtiyaç hasıl oldukça yenileme yaklaşımının en son örneği de Adalet Reformu ile İnsan Hakları Eylem Planı'dır." ifadesini kullanan Altun, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin insan hakları siciline ilişkin değerlendirmeler, ülkemiz içinde ve sınırlarımız boyunca çeşitli terör gruplarının sebep olduğu ve hala devam eden terör tehditleri, gereği şekilde irdelenmediği sürece hiçbir anlam teşkil etmez. Terörle mücadelemiz ve milletimizin güvenliğini sağlamaya yönelik çabalarımıza yönelik haksız eleştirileri ciddiye almamız söz konusu değildir. Demokratik yollarla seçilmiş bir hükümet olarak sorumluluğumuz ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve milletimizin güvenliğini korumaktır. Türkiye terör örgütleri PKK, FETÖ ve DAEŞ ile mücadelesini milletimizin güvenliği ile hak ve özgürlükleri arasındaki dengeyi gözeterek yürütmektedir. Bu terör örgütlerini, güvenlik ve özgürlüğünün önündeki en büyük engel olarak gören Türkiye, bu mücadelede müttefiklerinden destek beklemektedir. Türkiye, AB ve ABD ile diyalog kapısını her zaman sonuna kadar açık tutmuştur ve tutmaya devam etmektedir. Ancak, özgürlüklerle birlikte halkımızın emniyet ve güvenliği de kırmızı çizgimizdir. Bu konuda ortaklarımız ve müttefiklerimizin iyi niyetle hareket etmelerini bekliyoruz."

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    bu Dünyada en İnsan Haklarımna söz hakki olacak ABD dir bakin arastirn bes yasindaki ilk okul cocuguna ellerine kelepce takan zihniyetmi asla lütfen herkez baksin "ABD polisi 5 yaşındaki çocuğa kelepçe takıp şiddet uyguladı" internete verdikden sonra nasil insan haklarina saygi gösteriyorlarmis ABD deniulen Cani,katil,katlimaci ABD!!!
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD en sondur İnsan Hakları hakkinda konusacak 5 yasinda bir ilkokul cocugunua kelepce vuran zihniyetmi? biz ders verecek asla
    Cevapla
  • m.kösoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    bırakın o raporları. artık rapor yazma sırası bize gelme dimi? her üç ayda bir rapor yazsanız abd için gene yeterli olmaz?.. biz rapor bekliyoruz fotoğraflı olsun.
    Cevapla
  • yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    şu ikinci üçüncü maaşlardan vazgeçin sayın bakanım
    Cevapla
  • Fatih. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun en güzel cevabı ABD ve diğer ülkeleri içeren benzer bir rapor ve istatistikleri yayınlamaktır ve emin olun ki bu adamların karnesinde yazı yazacak beyaz alan bile kalmayacaktır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...