Son dakika: Konya'da askeri uçak düştü! MSB'den şehit açıklaması

Son dakika: Konya'nın merkez Karatay ilçesinde askeri gösteri uçağı düşerken pilot ise şehit oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan başsağlığı mesajı yayımladı.

GİRİŞ 07.04.2021 17:35 GÜNCELLEME 07.04.2021 18:05
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda konuşlanan Hava Kuvvetleri’nin akrobasi ekibi Türk Yıldızlarına ait NF-5 gösteri uçağının eğitim esnasında düştüğü öğrenildi. Arama kurtarma ekipleri tarafından pilotun arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA: PİLOT ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı, "Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." açıklamasında bulundu.

Şehit pilot Yüzbaşı Burak Genççelebi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Konya'da düşen uçağın pilotu şehit olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum." sözleriyle başsağlığı diledi.

NF-5 GÖSTERİ UÇAĞI

Halen modernize edilmiş 10 adet NF-5A 2000 ve 6 adet NF-5 2000 Freedom Fighter Uçağı, çağrı adı ‘Türk Yıldızları’ olan 134’ncü Akrotim Filo Komutanlığı envanterinde bulunmaktadır. 134’üncü filo, envanterinde F-5 savaş uçağı bulunan Türk Hava Kuvvetleri’ndeki tek filodur.NF-5 Gösteri uçağı134. Akrotim filoya bağlı NF-5A/B tipi gösteri uçaklarının, Konya 3. Ana Jet Üssünde konuşlu olduğu biliniyor.

KAYNAK: ZEKİ DURSUN / HABER 7
YORUMLAR 64
  • fırat23 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Alçak irtifada manevralar çok önemlidir ve risklidir ... Anlık etkilenmeler olursa pilota kumanda verebilecek zaman çok azdır.. . Pilotumuz görüldüğü kadar atlama ejection kolunu çekememiş.. Ya "kuş çarpması" ile kanopide anlık hasarla eject eylemine zaman kalmamış,,, Ya da anlık G-LOCK dediğimiz pilotun şuur kaybı...(Bu Türk Yıldızları gibi bir uçakta uçan pilot için düşük bir ihtimaldir)..Yaa da motor arızası..!!!ŞEHİDİMİZİN MEKANI CENNET OLSUN..MİLLETİMİZİN BAŞI SAOLSUN..
    Cevapla
  • Leyla 2 yıl önce Şikayet Et
    Mekanin cennet , makamın ÂLI olsun, sehidim.,Milletimizin basi sagolsun.
    Cevapla
  • NECATİ ASLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH şehidimize RAHMET eylsin MEKANI CENET olsun
    Cevapla
  • Necati 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı Cennet olsun İnşallah.Allah Ailesine sabırlar versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular