Zeytin Dalı bölgesinden acı haber: 2 askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekat bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 2 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 07.04.2021 22:04 GÜNCELLEME 07.04.2021 23:51
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekat bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede belirlenen terör hedefleri ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Akdal

KAHRAMANMARAŞ’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Suriye’de düzenlenen havan saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Akdal’ın (30) ailesine acı haber verildi, şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Suriye’nin Tel Rıfat kırsalında PKK/PYD terör örgütü tarafından Suriye’deki TSK unsurlarına havanlı saldırı düzenlendi. Havan saldırısında şehit olan iki askerden biri olan Kahramanmaraşlı Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın Onikişbuat ilçesi Yunus Emre Mahallesi’ndeki yakınlarına acı haberi askeri yetkililer verdi. Şehidin yakınları haber sonrası gözyaşlarına boğulurken, baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin evli olduğu ve çocuğunun olmadığı öğrenildi.

Piyade Komando Uzman Çavuş Gökhan Çakır

NİKAH KIYDI AMA DÜĞÜNÜ YAPAMADI

PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekat bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Gökhan Çakır’ın acı haberi Bursa'nın İnegöl ilçesindeki babaevine ulaştı. Şehit babası Hasan Çakır, “Ben şehit babasıyım, vatan sağ olsun” dedi.

Afrin bölgesinde PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekat bölgesinde gerçekleştirilen hain saldırı sonucu 2 asker şehit oldu. Şehit askerlerden Uzman Çavuş Gökhan Çakır’ın İnegöl'deki ailesine acı haber yetkililer tarafından verildi. Baba Hasan Çakır aldığı haberle gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra acı haber köyde olan anne Saniye Çakır’a verildi. Protokol üyeleri şehit ailesini köyden alıp tekrar ikamet ettikleri eve geldi. Şehit haberini duyanlar ise şehidin evinin önüne akın etti. Şehidin babası Hasan Çakır başsağlığına gelenlere sarılarak, “Ben şehit babası oldum vatan sağ olsun” dedi.

Şehit Uzman Çavuş Gökhan Çakır'ın 2 ay önce pandemi nedeniyle nikah kıydığı düğününü ertelediği öğrenildi. Şehidin eşi ise Balıkesir'de babasının evinde olduğu acı haberi burada aldığı ve İnegöl'e gelmek için yola çıktığı öğrenildi. Şehit Gökhan Çakır'ın cenazesinin yarın İnegöl'e getirilmesi bekleniyor.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

TBMM Başkanı Mustafa şentop: Hain terör örgütü PKK / YPG tarafından Zeytin Dalı Harekât bölgesinde gerçekleştirilen kalleş saldırıda şehit olan iki kahraman askerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

FUAT OKTAY: AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Zeytin Dalı Harekat bölgesinde terör örgütü PKK/YPG'nin gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit olan 2 asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

Oktay, Twitter hesabından yayımladığı mesajında, "Zeytin Dalı Harekat bölgesinde hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN ALTUN: BAŞIMIZ SAĞOLSUN

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun. Terör örgütleriyle olan mücadelemiz tüm kararlılığıyla devam edecektir. Devletimiz, tek bir terörist kalmayıncaya dek tüm gücüyle terörle mücadelesini sürdürecektir.

FAHRETTİN KOCA: MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki hain terör saldırısında şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet milletimize başsağlığı diliyorum.

ÖMER ÇELİK: TERÖR ASLA BAŞARILI OLAMAYACAK

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik: Zeytin Dalı Harekât bölgesinde, PKK/YPG terör örgütünün saldırısında şehit olan 2 Kahraman askerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Teröristlere bu saldırıların bedelini ödetmeye devam edeceğiz. Terör asla başarılı olamayacak.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 85
  • BÖRTEÇİNE 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimize ALLAH rahmet eylesin CENNET mekanları olsun.Milletimizin başı sağolsun Ailelerine ALLAH sabırlar versin.Rusların kontrolündeki bu terör yuvası Tel Rıfat biran önce teröristlerden temizlenmeli.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Gönderin ihalari vursunlar
    Cevapla
  • Gölge 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Guc 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin insallah
    Cevapla
  • hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet Eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek