16 Nisan evde bakım maaşı yatan iller belli oldu!

Evde bakım maaşı yatan iller 16 Nisan 2021 tarihli listesi belli oldu. Bu ay evde bakım parası 1,658 TL olarak ödenecek. Peki hangi illerde evde bakım maaşı ödemesi yapıldı?

16 Nisan evde bakım maaşı yatan iller belli oldu!
16 Nisan evde bakım maaşı yatan iller belli oldu!
GİRİŞ 16.04.2021 18:08 GÜNCELLEME 16.04.2021 18:08

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kendi bakımını yapamayacak durumda olan hasta veya engelli bireyin evde bakım üstlenen kişilere sağladığı destek belirli periyotlar halinde yatırılmaya devam ediyor. Binlerce kişinin faydalandığı evde bakım maaşı 16 Nisan günü de araştırılıyor. Bugün itibari ile bazı illerde maaş ödemesi yapıldı. Peki 16 Nisan 2021 evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

Evde Bakım Maaşı Hangi Günler Yatırılıyor?

Evde bakım yardımı her ay yatırılmakta olup genellikle ayın ikinci haftası itibariyle bakım yardımları hesaplara geçmeye başlıyor.

16 Nisan 2021 Evde Bakım Maaşı Yatan İllerin Listesi

Amasya Kırklareli Edirne Bolu
Samsun Aksaray Sakarya Ordu
Hatay Antalya Afyonkarahisar İzmir
Balıkesir Isparta Konya Diyarbakır
Manisa Uşak Adıyaman Gaziantep
Bilecik Zonguldak Tekirdağ  Osmaniye
Erzincan Şanlıurfa Bursa Adana
Karabük İstanbul    

 

2021 Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Geçen yıl temmuz-aralık döneminde bin 544 TL olan engellilerin evde bakım yardımı ocak ayından itibaren haziran sonuna kadar 1.658 TL olacak.

Bakıma muhtaç engellilerin özel bakım merkezlerinde bakımı için ödenen tutar da 3 bin 88 liradan 3 bin 314 liraya yükseldi.

Evde Bakım Aylığı Sorgulama İşlemi

Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti