Berber ve kuaförler Ramazan’ da kapanacak mı? Beklenen açıklama geldi!

Berberler kapandı mı? Kabine toplantısının ardından 81 ilde yeni tedbirlerin uygulanmasına ilişkin detaylar belli oldu. İçişleri Bakanlığı, kısmi kapanma konulu genelgeyi valiliklere gönderdi. Güzellik merkezi ve salonlarının faaliyetlerine ara verilmesi ile berberler ve kuaförler Ramazan’da kapalı mı olacak? sorusunun yanıtı merak edilirken İstanbul Berberler Odası Başkanı’ndan açıklama geldi…

Berber ve kuaförler Ramazan’ da kapanacak mı? Beklenen açıklama geldi!
Berber ve kuaförler Ramazan’ da kapanacak mı? Beklenen açıklama geldi!
GİRİŞ 15.04.2021 16:59 GÜNCELLEME 15.04.2021 16:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kuaför ve berber çalışma saatleri, Kabine toplantısının ardından vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede güzellik salonlarının faaliyetlerine ara verildiği bilgisi paylaşıldı. Bunun ardından berber ve kuaförlere gidecekler bu işyerlerinin kapalı olup olmadığına odaklandı. İstanbul Erkek Berberleri Esnaf Odası Başkanı, çalışma saatleri ve genelge hakkında önemli bir açıklama yaptı. Peki berber ve kuaförler Ramazanda kapalı mı olacak? İşte Kabine toplantısının ardından yapılan açıklamalar ve yaşanan son gelişmeler…

Sokağa çıkma saatleri! 18 yaş altı ve 65 yaş üstü hafta içi sokağa ne zaman çıkabilir?

Berber ve Kuaförler Kapalı Mı?

Kabine toplantısının ardından İçişleri Bakanlığı, kısmi kapanma konulu 81 ile genelge gönderdi. Genelgede faaliyetlerine 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar ara verilecek işyerleri açıklandı. Halı Saha, yüzme havuzu, spor salonu, güzellik merkezi/salonu, hamam ve sauna gibi işyerleri 2 hafta boyunca kapalı olacak. Genelgede kuaför ve berberlere ilişkin bir açıklama bulunmazken konuyla ilgili İstanbul Berberleri Esnaf Odası Başkanı Şükrü Akyüz açıklama yaptı.

Şükrü Akyüz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “ Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yapmış olduğu açıklama doğrultusunda Berber Esnaflarımız (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma)  iş yerleri faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerdir. Çalışma saatleri tarafımıza ulaşan genelge doğrultusunda siz değerli esnaflarımıza ayrıca bildirilecektir. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a Teşekkürlerimizi Sunarız “ ifadelerine yer verdi.

Berber ve Kuaför Çalışma Saatleri Kaç Olacak?

Henüz çalışma saatlerine ilişkin resmi bir açıklama bulunmazken Ramazan ayında uygulanacak kısmi kapanma ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın illere  gönderdiği genelgede" Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için tüm işyerlerinin (istisna getirilenler hariç) çalışma saatleri hafta içi günlerde 07.00-18.00 saatleri arası olarak belirlenecek." ifadesi yer aldı. Berber çalışma saatleri hafta içi sokağa çıkma yasağına uygun olarak bu saatlerde düzenlenecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Ali Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Heryer kapalı berberler neden açık yazıklar olsun bu haksızlık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
Belçika'dan PKK açıklaması