Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı olmak istemeyen anaokulu öğretmenini telefonda ikna ederek aşı olmasını sağladı.

Ankara’da bir Anaokulu öğretmeni aşı olmak istememesi üzerine, kızı devreye girerek sosyal medyada, “Annem anaokulu öğretmeni. İstese tam şu an aşı olabilir. Ama istemiyor. İstememesinin hiçbir gerekçesi yok sadece inat. Bu insanları hiçbir ikna timiyle ikna edemezsiniz. Biz evlatları olarak edemiyoruz. Lütfen bu insanlarla boşa zaman kaybetmeyelim, isteyen olsun. Yaş ve meslek grubu belirtmeksizin aşı haklarını herkese açalım. Olmak isteyen olsun böyle daha hızlı aşılama yapabiliriz diye düşünüyorum” paylaşımı ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yardım istedi. Paylaşımın ardından Bakan Koca aileye ulaşarak öğretmeni ikna etti ve aşılama yapıldı.

Aşılamanın ardından telefonda Anaokulu öğretmeni ile görüşen Bakan Koca, “Biliyorsunuz öğretmen arkadaşlarımızın tamamını bu ramazan döneminde aşılamalarını tamamlayalım istiyoruz. Çünkü devamında ilkokul ve okul öncesi dönemin eğitimini sürdürmekte ısrarlıyız. O nedenle aşı sorununu çözelim istiyoruz. Böyle bir sorunun olduğu söylenince yaptırmamak için sebep olmamalı ve gerekiyorsa görüşelim dedim” şeklinde konuştu.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • vay be arkadaş 16.04.2021 16:41
    aşıyı direticeğinize çini amerikayı yerle yeksan etseniz tüm ülkeler birleşipde ne oluyor bi virüs amerika çin beraber üretiyorimsede tık çıkmıyor neymiş yarasadan çıkmış ulan yarasa 100 derecede kaynatıyorlar yemekse sonra yıllarca yenen yarasadan şimdiye kadar çıkmıyorda sonra birden çıkıyor ilginç valla bu virüs ve aşı işinde bir iş var ..gelinde bana vurun aşıyı hade gelinde vurun önce çine hesap sor gidip birde aşı alınıyor..ya aşılar 1 kaç sene sonra herkesi patır patır öldürecekse garantin varmı ..insanlığın sonu geliyor ey millet
  • adem abdullahoglu 16.04.2021 15:09
    bu da ana okulu ogretmenı, tıb egıtımımı aldın, yok asılarla ılgılı kabul gormus bır arastırmanmı var yok, dıyanet ıslerı baskanı bu harammı dedı yok , pekı senın derdeın ne be kardesım. saglık bakanına cumhur reısıne guvenıyorsan asını olacaksın bu ınsanlarıda meskul etme lutfen. senın derdın baska galıba vesselam.
  • OSMAN 16.04.2021 15:09
    yorumlara bakıyorumda kadını vatan haini ilan etmediğiniz kalmış, ben hür bir insanım ve her insan hürdür, aşı olmak istememesi en doğal hakkı değilmi? sizin yaptığınız başını kapatan kadına(türbana yapılandan bahsediyorum), yapılandan farklımı sanıyorsunuz?
  • yiğit 16.04.2021 14:25
    Sayın Bakanım, vatandaş olarak aşı programınızdan memnun değiliz. Şöyle ki aşı tedarikine ilişkin olarak elinizde olmayan hususlarda elbette birşey diyemeyiz. Ancak, 60-65 yaş grubuna kadar yaş dikkate alınarak aşı yapılırken araya değişik meslekler girmeye başladı. Sağlık çalışanlarını anlıyoruz. Hadi öğretmenlerde kabul diyelim. Hakim ve Savcılar ne oluyor, sonra futbolcular ne alaka. Yapılan Hindistan' daki kast sistemini hatırlatmaya başladı ve gerçekten çok çirkin. 59 yaşında kalp rahatsızlığı olan kardeşime hala aşı çıkmadı bekliyoruz malesef.
  • ... ... 16.04.2021 14:16
    birazdan biri de çıkar aşı olmayana idam der :) Allah, kulu kulun insafına bırakmasın
Daha fazla yorum görüntüle