Karton toplayıcı motosikletçi hakkında Düzce Emniyetinden açıklama!

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, kısıtlamada sokağa çıktığı için ceza kesilen ve sosyal medyada gündem olan motosikletli kağıt toplayıcısıyla ilgili açıklama yaptı.

Karton toplayıcı motosikletçi hakkında Düzce Emniyetinden açıklama!
Karton toplayıcı motosikletçi hakkında Düzce Emniyetinden açıklama!
GİRİŞ 20.04.2021 22:57 GÜNCELLEME 21.04.2021 00:31
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz cumartesi günü motosikleti ile çöplerden kağıt toplamak için evinden çıkan vatandaş, valilik kavşağında polis ekipleri tarafından durdurulmuştu. Ehliyetsiz motosiklet kullandığı ve sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesi ile kendisine ceza kesildi. Vatandaş, “6 aylık bebeğim var. Ne olur bana ceza kesmeyin. Elinizi ayağınızı öpeyim” diye dakikalarca yalvararak gözyaşlarına boğulmuştu.  

EMNİYETTEN AÇIKLAMA 

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nden konu ile ilgili bir açıklama geldi. 

Yapılan yazılı açıklamada vatandaşın ehliyetinin olmadığı ve motosikletinin zorunlu sigortasının olmadığı vurgulandı. Söz konusu cezai işlemin Karayolları Trafik Kanunu’na göre uygulandığı belirtilerek, aksi durumda trafik güvenliği açısından risk teşkil eden durumun telafisi mümkün olmayan maliyetlere neden olacağı ifade edildi. 

Açıklamanın tam metni şöyle: 

“Trafik güvenliğinin sağlanması noktasında motosikletlerin karışmış olduğu kazaların önlenmesi ve motosiklet sürücülerinin korunmasına yönelik olarak trafik birimlerimizce mutat olarak denetimler yürütülmektedir.  

Bu kapsamda ilimiz trafik denetim ekiplerince Valilik Kavşağında tespit edilen ve basında "karton toplayan motosikletli seklinde yer alan olayda; Motosikleti kullanan kişinin sürücü belgesinin olmadığı, taşıtın zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmadığı tespit edilmiş ve görevlilerce bu ihlallere ilişkin olarak Karayolları Trafik Kanunu'nda öngörülen idari müeyyideler uygulanmıştır. Aksi durumda, trafik güvenliği acısından risk teşkil eden bu ihlallerin tespit edilmemiş ve gerekli tedbirlerin uygulanılmamış olması halinde, telafisi mümkün olmayacak çok daha ağır maliyetlere neden olacağı muhakkaktır.  

Trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik gerekli tedbirlerin kararlılıkla uygulanması bizlerin üstlenmiş olduğu sorumluluğumuzun gereğidir.” 

YORUMLAR 28
  • İslam baki olsun . 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağabey sen ne yaptın yaa ? Savaş suçu işlemişsin sen !...
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet acimaz acirsa devletligini kaybeder bir süre sonra vatandas kurallara uuacak mktoru varsa evraklarini tamamlayacak yasak gunde sokaga cikmayacak çok övundugunuz yurtdisindaki ulkede bu eksikliklerle gezsinde görelim noluyo
    Cevapla
  • Çizgi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyet herşey değil doğru. Sigorta sistemi hatalı evet. Muayene idareten yaptırılan bir ritüel. Gariban olması duyarlılık oluşturuyor öyle.Tersten bakalım. Adamın yaptığı doğrumu oda değil peki. O ekipte siz olsaydınız serbest mi bırakırdınız. Bıraktınız varsayalım her şey yoluna girdi çözüldümü hayır, neden çünkü bu örnek teşkil eder ve binlerce toplayıcı (ki bence örgütlü ve kurallı bir iş kolu olmalı ) bu gereklilikleri yerine getirmedi ve içlerinden biri ölümlü kazaya karıştı nasıl açıklarsın vefat edenin ailesine. Gariban ise bisiklet yada çekçek ile yapabilir. Ama yasa ve kanunlara herkesin uyması milli bir sorumluluktur. Aksi derebeylik olur. Herkese hayırlı geceler
    Cevapla
  • Ottomans 2 yıl önce Şikayet Et
    Acimak yok kanun ve nizamlara uyacaksin aglamak sizlamak hikaye tolerans yok o kadar.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim,dayısız olmak ne kadarda zormuş. mazlumu fakiri garibanı aglatmayın bunların ahı dünyayı yakar.kim evinde çoluk çocuğuyla oturmak istemez. Mübarek ramazan ayındayız .yardımcı olalım sevelim sevilelim.Dua alalım ah almayalım.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Birisinin canına mal olsa yada kendi canına mal olacak olay yaşansa ! ah da dualarda seninle olsun artık. Herkes kurallara UYACAK !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!