Boğaziçi eylemlerine katılan 97 kişiye dava

Boğaziçi Üniversitesi’nde protestolara katılan 97 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi.

Boğaziçi eylemlerine katılan 97 kişiye dava
Boğaziçi eylemlerine katılan 97 kişiye dava
GİRİŞ 21.04.2021 08:34 GÜNCELLEME 21.04.2021 08:34

İstanbul Hazırlanan iddianame uyarınca, tüm sanıklar hakkında “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmamak Sureti ile 2911 Sayılı Yasa’ya Muhalefet” suçlarından 6 aydan 3 yıla kadar
hapis istemiyle dava açıldı.

‘Polis izin vermedi’

İddianamede şüphelilerden Bünyamin Utuş’un polise verdiği ifadesinde, “Üniversiteleri ilgilendiren bir durum olduğundan bu rektörün seçilme şekline karşı olduğumdan dolayı katılmak istedim.

Zaten daha katılamadan açıklamanın olacağı alana varmadan iki polis beni kollarımdan tutarak yere yatırdı. Polislerden biri ayağıma basarak gözaltına almaya çalışmaktaydı. Bu şekilde gözaltına alındım. Daha sonra hastaneye götürüldüm. Hastanede doktorla başbaşa kalmama ve olayı anlatmama polisler izin vermedi. Doktor ağıryan ayağım için ilaç dahi yazmadı” dediği görüldü.

Taciz iddiası

Şüpheli Kudret Çetinkaya da iddianamedeki ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı; “Etiler durağında indiğimizde polisin hiçbir dağılın ihtarını duymadan saldırısına maruz kaldım, gözaltına alındım. Gözaltına alınmak için 4-5 kadın arkadaşımla bekletilirken 2 kere kalçam sıkılarak tacize uğradım.”

Milliyet

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar