Beşiktaş'ta çift katlı otobüs kazasının şoförün cep telefonuyla oynadığı sırada gerçekleştiği ortaya çıktı. O anlar otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaza anında otobüsün hızının ise 67 kilometre olduğu görülüyor.

Kaza, Barbaros Bulvarı Balmumcu'da bulunan alt geçitte saat 08.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, çift katlı İETT otobüsünün şoförü Baki T. telefonu ile oynarken hızla bariyerlere çarptı. Bariyerin otobüsün içine girmesi sonucu 31 yaşındaki Sevgi Yamaç Yalçin hayatını kaybederken, M.B. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, bariyerlerin saplandığı Sevgi Yamaç Yalçin'in hayatını kaybettiğini belirledi. Ayağında kırık olan yolcu M.B. ise ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. İtfaiye ekipleri de bariyerleri keserek otobüsten çıkardı. Otobüs şoförü Baki T. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri olay yerine güvenlik şeridi çekti. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemelerinin ardından cenaze Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Kazada hayatını kaybeden Sevgi Yamaç Yalçin'ın aşçı olarak çalıştığı ve işe gittiği öğrenildi.

KAZA ANI OTOBÜSÜN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öte yandan feci kaza otobüsün güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, sürücü Baki T.'nin cep telefonunu kurcalarken otobüsün kontrolünü kaybettiği görülüyor. Otobüsün hızla bariyerlere çarpması görüntülere yansıyor. O anda güvenlik kamerasında otobüsün hızının 67 kilometre olduğu görülüyor.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Recai yalçın 22.04.2021 23:47
    Merhabalar ben recai yalçın acımız büyük ama bunuda demeden duramıycam bu vede bunun gibi toplu ulaşım şöförlerinin 100 /80 'ni bu şöför gibi telefonla oynuyor buna benzer birçok şöför görüyoruz yollarda bunlara kesinlikle telefon yasaklanmalı vede bu otobüs lerin denetlenmeleri şart başka sevgiler ölmemeli çocuklar yetim kalmamalı .
  • zafer gülten 21.04.2021 21:47
    otobüs denetimleri sıklaştırılmalı,bugün 89C Taksim-Başakşehir e bindim,yaşlılara mahsus karşılıkli 4 koltuğun 2 sinin üstünde -salgın sebebiyle kullanım dışı-gibi bir yazı ,ama uyan dinliyen kim,bütün koltuklar dolu,oturmayın yazısı yazanlar dahil,ayakta yolcu adedide kalabalık...ve kapı girişinde bir yazı--salgın sebebiyle yolcu sayısı azaltılmıştır,ayakta ,koltuklarda bilmem kaç yolcu yazısı-ama uyan kim.
  • vahid varış 21.04.2021 21:40
    sorumsuzluk
  • Davut 21.04.2021 20:53
    Şoför koltuğa oturunca, öğrenciler gibi telefonunu yukarıda rafa bırakacak. Yolcular bunu görecek.
  • ömer 21.04.2021 19:48
    çok ciddi denetim yapılmalı özel halk otobusleri minübüs şöförlerinin çoğu trafikte terör estiriyorve yıllardır kimse bir müdahalede bulunmuyor vebali bunlara müdahale etmeyenlerin boynundadır şimdi o 2 yavruya kim ana olacak
Daha fazla yorum görüntüle