Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Yasaklar genişletilecek mi?

Ramazan Bayramı’nda tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Yeni alınan kısıtlama tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulamaları genişletilmeye devam ediyor. Vatandaşlar ise bayramda durumun ne olacağını merak ediyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son açıklama…

Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Yasaklar genişletilecek mi?
Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Yasaklar genişletilecek mi?
GİRİŞ 24.04.2021 10:24 GÜNCELLEME 24.04.2021 10:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ramazan Bayramı’nda tam kapanma olup olmayacağı en çok merak edilenler arasında yerini aldı. Ramazan Bayramı’nda aile büyükleri ve yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar, Pandemi nedeni ile ziyaretleri askıya aldı ve memleketlerine giderek ziyaret gerçekleştiremedi. Bu yılda vaka sayılarının artması nedeni ile Ramazan süresince kısıtlama tedbirleri artırıldı ve artan vaka sayılarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu süreçte ilk olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hafta sonu ile birleştirerek tam gün sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu. Peki Ramazan Bayramı’nda da tamamen sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? İşte merak edilen soruların cevapları…

Ramazan Bayramı’nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Lakin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Cuma gününe denk geldi ve hafta sonu ile birleştirilerek tam gün kapanma kararı alındı. Bu pencereden bakıldığında Ramazan Bayramı’nda da tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanması bekleniyor. Merak edilen sorunun cevabı için gözler bayram öncesi düzenlenecek olan kabine toplantısına çevrildi.

2021 Ramazan Bayramı Ne Zaman Başlıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre; 2021 Ramazan ayı 13 Nisan'da başlayacak ve 12 Mayıs'da son bulacak. 13 Mayıs'ta ise Ramazan Bayramı'nın birinci günü idrak edilecek.

2021 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

  • Ramazan Bayramı Arefesi: 12 Mayıs 2021 Çarşamba

  • Ramazan Bayramı 1.gün: 13 Mayıs 2021 Perşembe

  • Ramazan Bayramı 2.gün: 14 Mayıs 2021 Cuma

  • Ramazan Bayramı 3.gün: 15 Mayıs 2021 Cumartesi

Bayramda Seyahat Yasağı Olacak mı?

En son yayınlanan genelge kapsamında yasak saatleri ve günleri dışında seyahat yasağı bulunmuyor. Ancak Ramazan Bayramı’nda tam gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi halinde şehirler arası seyahat etmek şimdilik özel araçlarla imkansız hale gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısıtlamalara ilişkin açıklamada bulundu. İşte açıklama;

Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. Amacımız bu 2 haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamaktır. Şayet bu iki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir. Vatandaşlarımın her birinden 'tamam' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek bu mücadeleye destek vermelerini hassaten rica ediyorum. Aynı şekilde aşı sırası gelenlerin de bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum. Aşının vaka ve vefat sayılarını düşürmedeki etkisi gözlemlerle, rakamlarla tespit edilmiştir.

YORUMLAR 13
  • yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bayram tam kapanma olsun. İnsanlarımız cahilce bir arada.
    Cevapla
  • alperrrenn 2 yıl önce Şikayet Et
    5 gün kapanır demedi demeyin
    Cevapla
  • İroni 2 yıl önce Şikayet Et
    Bayramda yasak işe yaramaz çünkü bizim millet "geçmiş bayramın mübarek olsun" diye bir alışkanlığa sahip
    Cevapla
  • Saygın 2 yıl önce Şikayet Et
    Hic kapanmaya gerek yok bence. Zaten kapan kaptı virüsü. Düşme eğilimine de girdi sayılar. İnsanlar bilinçli olsun da evinde otursun artık. Bir buçuk yıl oldu.
    Cevapla
  • TONTON 12 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen yıl Ramazan Bayramı tam kapanma oldu vaka sayısı düştü kurban bayramı olmadı vaka sayısı artarak bugüne geldi anlayan anlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
İzmir'de deprem!