Mehmet Ceyhan: Tütün ürünü kullananlar koronavirüsü 32 kat daha ağır geçiriyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, tütün ürünü kullananlarda koronavirüsün 32 kat daha ağır seyrettiğini söyleyerek, büyük riske dikkat çekti.

Mehmet Ceyhan: Tütün ürünü kullananlar koronavirüsü 32 kat daha ağır geçiriyor
Mehmet Ceyhan: Tütün ürünü kullananlar koronavirüsü 32 kat daha ağır geçiriyor
GİRİŞ 23.04.2021 07:30 GÜNCELLEME 24.04.2021 10:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kanal D ekranlarında yayınlanan bir programa canlı bağlanarak merak edilenleri yanıtladı.

Önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüsün kalp-damar rahatsızlıklarını tetiklediğini söyleyerek "damar için pıhtılaşmayı artıyor" dedi.

Ardından vatandaşın kafasında soru işareti olan "tütün ürünleri kullananlar entübe olmuyor" bilgisini ise kesin bir dille yalanladı. Ceyhan bilginin yanlış olduğunu "Tütün ürünü kullananlarda hastalık 32 kat daha ağır seyrediyor" diyerek büyük riske dikkat çekti.

Ardından aşı olduktan sonraki ilk dört saatin önemli olduğunu vurgulayan Ceyhan, hamileler için "ilk 3 ayın ardından aşı olabilirler" ifadesini kullandı. İlaç konusunda ise hekimin önerisine uygun olarak kullanılmasını gerektiğini söyleyerek "kortizonlu ilaçlar başarıyla kullanılıyor" dedi.

Ayrıca, koronavirüs geçirenlerin antikor oranlarına güvenmemeleri gerektiğini vurgulayıp "Bu testler hastanelerdeki yükü artıyor, gerekli değil" dedi. Gündemde olan "BioNTech aşısında tek doz yeterli" tartışmasından da bahseden Profesör Ceyhan, "tek doz aşıya kesinlikle karşıyım" dedi.

Mutant virüs tehlikesiyle ilgili ise "çocuk hastalarımızın sayısı arttı" diyerek virüsü geçiren çocuklarda karın ağrısı, deri döküntüsü olursa mutlaka hekime danışılması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 4
  • Caner utku 2 yıl önce Şikayet Et
    İşi gücü tütün alkol den bahseden yok yalan dolan milleti korkuttugunuz yeter her kafadan bir ses artık kimse size inanmıyor
    Cevapla
  • Trakyali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tutunde bir fayda var ki bu kadar savas acilmis ona karsi. İcki daha zararli duyuyormusunuz konusuldugunu bu kadar!? Ya da bagimlilik yapan seyler hakkinda da ayni. Mesela faiz serbest! En buyuk kotuluk yalan serbest! Daha niceleri acaib bir donemde yasiyoruz vesselam.
    Cevapla
  • Tamo 2 yıl önce Şikayet Et
    32 kat çok yüksek.sigara içmeyende çıkamaz.yatay mimariden yanayım şahsım olarak.
    Cevapla
  • recep özkan 2 yıl önce Şikayet Et
    bir sussunlar artık kimin ne dediği belli olmayan hallere girdiler be
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü