Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer için Kırmızı Bülten

Adalet Bakanlığı, Thodex'in kurucu ve yöneticisi Fatih Faruk Özer’in kırmızı bültenle aranması ve Arnavutluk’tan iadesi için işlem başlattı.

GİRİŞ 23.04.2021 11:54 GÜNCELLEME 23.04.2021 13:44
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edilen kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer ile ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sürüyor.

KIRMIZI BÜLTEN TALEBİ

İçişleri Bakanlığı 20 Nisan’da İstanbul Havalimanı'ndan Tiran (Arnavutluk) Uluslararası Havalimanı'na giden Özer’in anılan ülkede bulunduğu da teyit etti. Adalet Bakanlığı, Özer hakkında kırmızı bülten yayımlanması için Başsavcılık tarafından düzenlenen talep evrakını İçişleri Bakanlığı’na iletti.

SONUÇ BEKLENİYOR

Eş zamanlı olarak, Özer’in iadesi ve Arnavutluk’ta tutuklanması için yine Başsavcılık’tan temin edilen belgeler, Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarına iletildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Özer hakkında kırmızı bülten yayımlanması ve şüphelinin Arnavutluk’ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik taleplerin sonucu bekleniyor.

İNTERPOL KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARDI

İnterpol, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'e bugün saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten çıkardı.

BAKAN SOYLU DEVREYE GİRDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex'in kurucusu Fatih Faruk Özer’in yakalanması için Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefonda görüştü. Özer'in yakalanması ve gözlem altına alınması için dün akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci, dün gündüz saatlerinde de Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile Arnavutluk Emniyet Genel Müdürü arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

OPERASYONLAR BAŞLADI

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu sabah operasyon düzenledi. İstanbul merkezli 8 ilde 78 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı.


 

Yabancı isim, Thodex'in sahibinin kaçacağını 4 gün önce yazmış


Operasyonun devam ettiği belirtilirken İstanbul Emniyeti'nden yapılan açıklamada şirketin Kadıköy'deki merkezinde yapılan aramalarda da birçok dijital materyal ve dokümana el konulduğu kaydedildi.

YORUMLAR 115
  • Neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Beleşten yaşamaya ne kadar da hevesliyiz işte sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır
    Cevapla
  • hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    kısa yoldan çok para kazanacaktınız dımı akıllılar devletin ziraat bamnkası ve halk bankası vardır sısıgıdı açık gözluler
    Cevapla
  • okan 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim milletde 2 şey dikkatimi çekti.-birincisi yalan a inanmak- ikincisi kolaydan zengin olmak.
    Cevapla
  • Bugün 2 yıl önce Şikayet Et
    Sülalesinin tüm mal varlığına el konulsun..
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Her altı kişiden birinin kandırıldığını bir ülkede bu tip olaylar bitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki