Başkan Gürkan, 23 Nisan etkinliklerine katıldı

Malatya'da pandemiden dolayı getirilen 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı, 23 Nisan kutlamaları buruk bir şekilde kutlandı.

Başkan Gürkan, 23 Nisan etkinliklerine katıldı
Başkan Gürkan, 23 Nisan etkinliklerine katıldı
GİRİŞ 24.04.2021 04:54 GÜNCELLEME 24.04.2021 04:54

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nın 101. yılını, temsili törenlerle kutlarken, evden çıkamayan çocukların heyecanına farklı etkinliklerle ortak oldu.

Klasik otolarla ve maskotlu üstü açık otobüsle şehir turu atan konvoy eşliğinde, 23 Nisan marşları, Malatya sokaklarına renk getirdi. Saatler gece 21.23'ü gösterdiğinde ise kutlamalar doruk noktaya ulaştı. 23 Nisan'a atfen şehrin 23 farklı noktasından havai fişek gösterileri düzenlendi. Kernek Meydanı'da yapılan temsili törene Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da katıldı. Evlerinin cam ve balkonuna çıkarak coşkuya ortak olan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla birlikte çalınan müziklere eşlik etti.

Burada kısa bir mesaj veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Gazi ve kahraman meclisimiz 101 yaşında. Ülkemizi geleceğe taşıyacak çocuklarımızın bayramı 101 yaşında. Bu ülke bu noktalara kolay gelmedi. Milli bayramlarımızın coşkusu bizi daima diri tutar. Bu bayramı ülkemize ve dünya çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyor, içinde bulunduğumuz Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi. 

Malatya Valisi Aydın Baruş ise, "Gönül isterdiki bu güzel bayramımızı çocuklarımızla birlikte meydanlarda daha coşkulu kutlayalım. Ama pandemiden dolayı bugün temsili bir törende kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  Kutlu olsun. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum. İnşallah bir sonraki bayramlarımızı pandemiden uzak ve hep birlikte kutlarız" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'