Yeryüzü Doktorları ve Nef Vakfı Yemen’de açlık ile mücadele ediyor

Yeryüzü Doktorları, Yemen'de açtığı beslenme sağlığı merkezleri ile 5 yaş altı çocuklara ve hamile/emziren annelere beslenme tedavisi hizmeti veriyor.

Yeryüzü Doktorları ve Nef Vakfı Yemen’de açlık ile mücadele ediyor
Yeryüzü Doktorları ve Nef Vakfı Yemen’de açlık ile mücadele ediyor
GİRİŞ 27.04.2021 09:25 GÜNCELLEME 27.04.2021 09:25

Uzun yıllardır insani krizin yaşandığı Yemen’de en büyük tehlike açlık. Birleşmiş Milletler’in raporuna göre, Yemen’de 2 milyon 300 bin çocuk yeterli beslenemiyorken, 400 bin çocuk ise bu yıl açlık yüzünden hayatını kaybedebilir. Yeryüzü Doktorları, bu kapsamda ilk önce gönüllü sağlık ekipleri ile giderek ihtiyaç analizi yaptığı Yemen’de, 2016 yılından bu yana, açtığı beslenme sağlığı merkezleri ile 5 yaş altı çocuklara ve hamile/emziren annelere beslenme tedavisi hizmeti veriyor. Sosyal sorumluluk ve topluma katkı sağlamak için yardımlar gerçekleştiren Nef Vakfı ise Yeryüzü Doktorları iş birliği ile Yemen’de açlık mücadelesine kayıtsız kalmıyor.

YEMEN'E "NEF"ES OLACAK BESLENME MERKEZLERİ

Nef Vakfı, Yemen’de açlık tehlikesi ile karşı karşıya olan insanlara nefes olmak için Yeryüzü Doktorları’nın açacağı 3 yeni beslenme sağlığı merkezinin kurulumuna destek veriyor. Vakıf, bu merkezlerde sunulan beslenme muayeneleri ve tedavileri ile çocukların yeterli gelişim göstermelerine ve annelerin sağlıklı şekilde hayatlarına devam edebilmelerine vesile olacak.

Nef Vakfı ile yapılan iş birliğine dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Uzun yıllardır açlığın hüküm sürdüğü coğrafyalarda sağlık hizmeti sunuyoruz. Beslenme merkezleri açıyor, özel terapötik tıbbi beslenme tedavileri gerçekleştiriyoruz. Yemen bu hizmetleri verdiğimiz ülkelerden biri. Bölgede yeterli gıdaya ulaşamayan halk ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Yeryüzü Doktorları olarak bu doğrultuda, Yemen’in Aden ve Hadramut illerinde açtığımız 4 beslenme sağlığı merkezlerinde bugüne kadar 82 bin 157 kişiye muayene, 12 bin 40 kişiye de beslenme tedavileri uyguladık. Nef Vakfı ise bölgede 3 yeni beslenme sağlığı merkezi açmamıza destek verdi. Açılan klinikler, açlık yüzünden sağlık sorunları yaşayan insanların iyileşmesine, yetersiz beslenme nedeniyle malnutrisyonlu bir bebeğin özel tıbbi beslenme tedavileri ile hayata yeniden tutunmasına vesile olacak. Açlık ile mücadele eden Yemen halkını görmezden gelmeyerek destek veren Nef Vakfı’na teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı