Tam kapanmada bankalar saat kaçta açılıp, kaçta kapanıyor?

İçişleri Bakanlığı’nın Tam Kapanma Genelgesi ile birlikte bankaların çalışma saatleri de belli oldu. Peki bugün bankalar kaçta açılıp, kaçta kapanacak? İşte Türkiye Bankalar Birliği’nin açıklaması…

Tam kapanmada bankalar saat kaçta açılıp, kaçta kapanıyor?
Tam kapanmada bankalar saat kaçta açılıp, kaçta kapanıyor?
GİRİŞ 07.05.2021 06:06 GÜNCELLEME 07.05.2021 06:06

Tam kapanma genelgesi ile birlikte bankaların 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak olan çalışma saatleri de değişti. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tam kapanma tedbirlerine ilişkin duyurusunda, "Bankacılık hizmetlerini ve ödeme sistemleri kesintisiz olarak sürdürecek. Banka şubeleri 10.00-16.00 saatleri arasında, makul sayıda personel ile hizmet verecektir" ifadesi kullanıldı.
 

Bankaların Çalışma Saatleri (29 Nisan - 17 Mayıs 2021)

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak “tam kapanma tedbirleri” kapsamında banka şubelerinin 10.00-16.00 saatleri arasında, sayıları banka yönetimlerince belirlenecek şekilde ve makul sayıda personel ile hizmet vereceğini duyurdu.

Bankacılık Hizmetleri ve Şube Uygulamaları İle Çek İşlemlerine İlişkin Açıklama

Alınan tedbirlerin başarıya ulaşabilmesi için kurallara hassasiyetle uyulmasının gerekli olduğu aşikardır. Bu bağlamda, kısıtlama süresince banka müşterilerinin işlemlerini şube dışı hizmet kanallarını kullanarak yerine getirmeleri önem arz etmektedir. Bankalar toplum, müşteri ve çalışan sağlığının korunmasına azami ölçüde dikkat ederek, bankacılık hizmetlerini ve ödeme sistemlerini kesintisiz olarak sürdürecektir.

Banka şubeleri 10.00-16.00 saatleri arasında, sayıları banka yönetimlerince belirlenecek şekilde ve makul sayıda personel ile hizmet verecektir. Banka müşterileri bölgelerindeki açık şubelere ilişkin bilgiye ilgili bankaların internet sitesi ve diğer iletişim kanallarından ulaşabilirler.

Çek işlemlerinde, banka şubeleri kısıtlama süresince açık olduğundan banka şubesine gelen müşterinin (çek hamilinin) çekini ibraz ederek, hamil sıfatı ile işlem yapılmasını talep etmesi halinde hesapta para varsa çek ödemesi gerçekleştirilebilecek, çekin karşılığı hesapta mevcut değilse muhatap banka tarafından konuya ilişkin mevzuat hükümlerine göre işlem yapılabilecektir. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle hamili olduğu çeki bankaya ibraz edemeyen çek hamilleri ise Türk Ticaret Kanunu'nun 811. madde hükmünden yararlanabilecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı