Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bayramdan önce yatacak mı?

Emekli ikramiye ödemelerinin yatacağı tarih belli oldu. 1.100 lira emekli ikramiyesini çekecek olan emekliler, ikametlerine en yakın banka veya ATM’ye gidebilecekler. Peki emekli ikramiye ödemesi ne zaman?

Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bayramdan önce yatacak mı?
Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bayramdan önce yatacak mı?
GİRİŞ 07.05.2021 06:10 GÜNCELLEME 07.05.2021 06:10

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 12,7 milyon emekliye Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 6-7 Mayıs’ta ödeneceğini açıkladı. Bakan Bilgin, SSK emeklilerinin 6 Mayıs’ta, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerinin ise 7 Mayıs’ta bayram ikramiyesi alabileceklerini duyurdu. Fakat tam kapanma döneminde emeklilerin en çok merak ettikleri paralarını nasıl çekecekleri konusuydu.

Emekli İkramiye Ödemeleri Ne Zaman?

  • SSK emeklileri 6 Mayıs’ta

  • Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri 7 Mayıs’ta Ramazan Bayram ikramiyelerini alabilecekler.

2021 Emekli İkramiyesi Ne Kadar?

2021 Emekli bayram ikramiyesi enflasyon oranında zamlandı ve 1.100 TL olarak hesaplara yatacak.

Emekliler En Yakın Banka ve ATM’lere Gidebilecek!

Tam kapanma dönemi içerisinde 3-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak olan emekli maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemeleri;

  • Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanacak takvim ve sürelere uyulmak,

  • TC Kimlik numarası veya diğer usullere göre açıklanacak olan takvim ve süreler içerisinde kendi grubuna denk gelen sürede kullanmak,

  • Maaş ödemesinin yapılacağı Banka'nın ikametine en yakın şubesine gidip gelinmek,

  • Güzergah ve zaman kuralına uygun davranılmak,

  • kaydıyla bu kapsamda bulunan vatandaşlarımızın, banka şubeleri ve atm'lere gidiş-gelişleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.

  • Vatandaşlarımızın bu muafiyeti Banka'nın ikametine en yakın şubesine en kısa sürede geliş-gidiş yapmak için kullanmaları büyük önem taşınmaktadır

Engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemelerinin 5-10  Mayıs'ta gerçekleşeceği hatırlatılarak, bu kapsamda, PTT kartına ya da İBAN  numarasına gönderileceklerin haricindeki toplam 1 milyon 633 bin 94 hak sahibinin ödemelerinin, valilerin koordinasyonunda ve Vefa sosyal destek grupları  bünyesinde, PTT dağıtıcıları, kolluk görevlileri ve diğer kamu personeli  aracılığıyla yapılacağı belirtildi. Hak sahiplerine ödemeleri, ikametlerde teslim edilecek.

Emekli İkramiyesi Kimlere Verilecek?

Bayram ikramiyesi SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı) ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri almakta olan kişilere ödeniyor.
 
Ayrıca aylık almakta olan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alabiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi