Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı  "Yakında Pontus Soykırımı lafı çıkacak. Başımıza tazminat davaları açılacak. 19 Mayıs'ı bekleyin. " dedi.

ABD-Türkiye arasındaki gerilimi artıran ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin yayımladığı mesajındaki sözde "soykırım" ifadesini kullanmasının ardından eleştiriler gelmeye devam ediyor. 

“PONTUS SOYKIRIMI YALANINA SARILACAKLAR”

Müstafi Tümamiral Yaycı, Rum tarafının Ermenilerle aynı yolu izleyeceğine dair beklentisini dile getirerek, “Göreceksiniz yakında ‘Pontus Soykırımı’ yalanına sarılacaklar. Bu lafla çok meşgul edecekler bizi. 19 Mayıs’ı bekleyin. Tazminat davaları başımıza çıkacak. 19 Mayıs’ta topyekun bir karalama kampanyası başlayacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Bahçeşehir Üniversitesi Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı ve Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Gündeme Dair Her Şey haber kanalının Youtube yayınına konuk oldu ve sözde Ermeni soykırımı sürecine dair görüşlerini paylaştı.

ABD BAŞKANI ‘FAHRİ YUNANLI’ BİRİSİ

Joe Biden’in 49 yıllık senatörlük hayatı boyunca Türkiye aleyhinde olan her tasarıda kritik görevler üstlenen bir isim olduğunu hatırlatan Yaycı, ABD Başkanı’nın sözde Ermeni soykırımı tasarısında, Ankara’ya yönelik ambargo kararlarında, Kıbrıs Adası’ndaki bizi hedef alan tüm adımlarda Biden’ın başrolde olduğunu ifade etti. “Biden kendisini fahri Yunanlı olarak ilan eden birisi. Lakabı Bidenopolos.” bilgisini paylaşan Tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye’nin ‘şapkadan tavşan çıkmasını’ beklememesi gerektiğini anlattı.

Yaycı'nın konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamalar şu şekilde;

ASIL TÜRKLER VE MÜSLÜMANLAR SOYKIRIMA UĞRADI

Türklerin zalim ve soykırımcı olmadığını vurgulayan Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Biden’a sert tepki göstererek, “Bizden daha merhametli bir millet yoktur. Asıl Ermeni çete liderleri tarafından Türkler ve Müslümanlar soykırıma uğramıştır. Bunu belgeleriyle ortaya koymak için hızlıca enstitü kurmalıyız. Proaktif politika izlemeliyiz. Bu konuda kesinlikle müzakere edilmemeli, masaya oturulmamalıdır. Devlet yetkililerinin en ufak niyet bile belirtmemesi gerekiyor. Yoksa mahkeme kararının yerine geçer, aleyhimize kullanılır” dedi.

TÜRKİYE ŞİMDİ NE YAPMALI?

Doç. Dr. Cihat Yaycı, “Hemen Yunan ve Ermeni mezalimlerini belgelemek üzere enstitü açmalıyız. Yerel mahkemelerden görgü tanığı ifadelerini belgelere dönüştürmeliyiz. Yine yerel mahkemelerde bunları tescil ettirmeliyiz. TBMM’de Ermenilerin, Türk ve Müslüman soykırımı yaptığını karara bağlamalıyız. Bu kararlar elimizde bulunmalıdır. Bugün büyük güçler, hukukun geriye işlemezlik ilkesini göz ardı ederek uluslararası ceza mahkemesine bu meseleyi götürüp, yeni bir karar aldırabilir. O zaman Türkiye’nin uluslararası prestiji, saygınlığı zedelenir. Onun için önceden yön almalıyız. Onların yaptıklarının önlerine koymalıyız” diye konuştu.

BİDEN YÖNETİMİ AKLINI BAŞINA ALSIN

Doç. Dr. Yaycı, “ABD yaptığı açıklamada İstanbul için 'Constantinople' diyor. Bu açıklamayla ABD, Türkiye'nin varoluşuna direkt karşı olduğunu gösteriyor. Amerika, Türkiye için doğrudan tehdit oluşturuyor. Burası İstanbul'dur. Türk topraklarıdır. Biden yönetimi aklını başına almalıdır. Biden’nın 'ömrümüz Kürt devletini görmeye yetecek' dediğini de hatırlatırım. Bundan sonra tüm bunlara hazırlıklı ve tedbirli olmalıyız” diye konuştu.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Mert 04.05.2021 06:17
    En Çok katliami Amerika yapti KATil HAYDUT AMERIKA
  • Efendi 04.05.2021 05:11
    Amerikanın sonu benim elimden olsun inşallah
  • Chp ye dikkat 04.05.2021 04:07
    Biden dan ziyade cehapekaka ya ve şurekasina dikkat etmek gerekiyor bence .ülkede satılmış zihniyetin başını bu parti çekiyor . Biden açıkça bize saldırmak niyetinde
  • Yörük 04.05.2021 03:14
    Koç grubuna ait Türkiyede ki Renault firması soykırım tazminatı olarak Fransada ki Ermenilere tazminat ödemekte zaten..
  • Gölge 04.05.2021 03:11
    Bir o kaldı zaten,
Daha fazla yorum görüntüle