Son Dakika Haberi: Provokasyon affedilmedi! Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Son Dakika Haberi: Adana’da, eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul ve çok sayıda kişi, pandemi tedbirlerini ihlal etmekten gözaltına alındı.

GİRİŞ 04.05.2021 10:23 GÜNCELLEME 04.05.2021 15:18
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

Ajansların bu sabah geçtiği son dakika haberine göre; Alpaslan Kuytul ve çok sayıda kişi dün gece tam kapanma uygulanmasına rağmen sokağa çıktı. Bu nedenle polis ekipleri Kuytul ve beraberindekileri evlerine gitmesi konusunda uyardı. 

Gaziantep Valiliği'nden provokasyona ilişkin açıklama

SORGULARI DEVAM EDİYOR

Ancak uyarılara rağmen evlerine dönmeyip tam kapanmayı ihlal eden Kuytul ile çok sayıda kişi, Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Zanlıların emniyetteki sorgusu devam ediyor.

FURKAN EĞİTİM VAKFI'NA KAYYUM ATANMIŞTI

30 Ocak 2018 operasyonu sonrası Adana 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, ihtiyati tedbir kararı alarak kuruluş amaçlarına aykırı faaliyetlerinden dolayı Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına kayyum atamıştı.

DÜN GAZİANTEP'TE CAMİ'DE PROVOKASYONA KALKIŞMIŞLARDI

17 gün sürecek 'tam kapanma' tedbirleri, birtakım çevreler tarafından provokasyon malzemesine dönüştürülmüştü. 

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un "İtikafı yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" açıklamasının ardından Gaziantep'te bir camide provokasyona imza attılmıştı.

Gaziantep'teki müdahalenin ardından Furkan Vakfı'ndan 8 kişi gözaltına alınmıştı.

76 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Gaziantep'te 3 ayrı camide toplanıp itikafta bulunacaklarını belirtip gelen polis ekiplerine sivil itaatsizlik eylemi başlattıklarını söyleyen, uyarılara rağmen dağılmayınca da gözaltına alınan 76 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından idari para cezası uygulanarak serbest bırakıldıç

GAZİANTEP VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valiliği, sabah saatlerinden itibaren sosyal medyada hızla yayılan polis ekipleri ile bekçilerin camide itikafa girmek isteyen gruba müdahalesi ile ilgili açıklama yaptı. Yaşanan olayın provokasyon olduğunu vurgulayan Gaziantep Valiliği, konu ile ilgili geniş çaplı adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

"PROVOKASYON YAPILARAK SİVİL İTAATSİZLİKTE BULUNULMUŞTUR"

Olayın provokasyon olduğu vurgulanan açıklamada, “Özetle bu provokasyonu yapan kişiler daha önce haklarında çeşitli defalar terör soruşturması yapılan Alparslan Kuytul yandaşlarıdır ve amaçları ibadet etmek değil, sivil itaatsizlik yapmaktır" denildi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

“Silahlı terör örgütlerini övme” gerekçesi ile kayyum atanan ve hakkındaki kapatma davası devam eden Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yanlılarının, bazı illerde itikaf ibadetinin suistimaline yönelik girişimleri üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Açıklamada, “Silahlı terör örgütlerini övme” gerekçesi ile kayyum atanan ve hakkındaki kapatma davası devam eden Furkan Eğitim ve Hizmet  Vakfı’nın eski yöneticisi Alparslan Kuytul ve yandaşları tarafından itikaf ibadeti bahane edilerek bir provokasyon girişiminde bulunulduğu ortadadır. Meydana gelen olayın istismar üzerinden tahrik etme amacı taşıdığı açık ve nettir" denildi.

HAKKINDA 21 YILA KADAR DAVA AÇILMIŞ VE TUTUKLANMIŞTI

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik 30 Ocak 2018 tarihinde yapılan operasyonda gözaltına alınan Kuytul, 9 Şubat 2018 tarihinde tutuklanmış, hakkında, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme', 'özel belgede sahtecilik', 'dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık', 'kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek' suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

FURKAN VAKFI KASASINDAN ÇIKAN PARA DUDAK UÇUKLATMIŞTI

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yapılan operasyonda vakfın kasasından 364 bin lira para çıkmıştı.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 223
  • Serhan 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi oldu iyi, yoksa bu şarlatanların ne mal olduklarını nasıl görecek takipçileri. Youtube da ismini arattım ilk sırada fetöcülerle programlar yapıyor.
    Cevapla
  • Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    340 bin TL Artık dudak ucuklatmiyor. Bir daire parası değil. Takibine bende yok ama
    Cevapla
  • Huzur 2 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de bunun gibi 75 tane tarikat siyonistler tarafından kurulmuştur herkes dikkatli olsun devlet bunların üzerine gitmelidir güzelim ülkemizde bunların peşinde giden büyük bir kitle var
    Cevapla
  • zeydaslan 2 yıl önce Şikayet Et
    osmanli zaten gereken cevabi vermiş, eline sağlık osmanlı
    Cevapla
  • osmanli 2 yıl önce Şikayet Et
    hesaplamış birde 75 taneymiş :) Kendini derin devlet sanıyor galiba.Zavallı hangi kitabı okuduysa artık :)
    Cevapla
  • Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Atın zindana bu fitneciyi!
    Cevapla
  • Erğ 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman akıllı olur, mantıklı hareket eder, devlete millete baş kaldırmaz. İtikafa evinin bir odasına kapanır ibadetini yaparsın. Müslüman sorun çıkarmaz, sorunları halleder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!