Türkiye'den Mısır açıklaması! Yeni dönem başlıyor!

Türkiye ile Mısır adım adım normalleşiyor. Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin açıklama geldi.

Türkiye'den Mısır açıklaması! Yeni dönem başlıyor!
Türkiye'den Mısır açıklaması! Yeni dönem başlıyor!
GİRİŞ 04.05.2021 22:41 GÜNCELLEME 04.05.2021 23:05
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, 5-6 Mayıs tarihlerinde Mısır’a ziyaret gerçekleştirecek. İstikşafi görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin ikili ve bölgesel bağlamda normalleştirilmesine yönelik atılması gereken adımlar üzerinde durulacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Mısır arasında siyasi istişarelerin Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza'nın başkanlıklarında 5-6 Mayıs'ta Kahire'de yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu istikşafi görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin ikili ve bölgesel bağlamda normalleştirilmesine yönelik atılması gereken adımların üzerinde durulacağı belirtildi.

ÇAVUŞOĞLU, MISIR'IN TÜRKİYE'DEN BİR HEYETİ DAVET ETİĞİNİ BİLDİRMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Nisan'da katıldığı canlı yayında, Türkiye ve Mısır arasında önce istihbaratlar arasında açılan kanalın dışişleri bakanlıkları aracılığıyla devam etmesi konusunda mutabık olunduğunu ifade etmişti.

Siyaset ve diplomaside bazen kırgınlıklar olabileceğini ancak ortak niyet konulduktan sonra ilişkilerin daha kolay ilerleyeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Mısır Türkiye'den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek." diye konuşmuştu.

Çavuşoğlu, heyetin bakan yardımcıları düzeyinde olacağını, daha sonra kendisinin Mısırlı mevkidaşıyla görüşebileceğini belirtmişti.

TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİLERİ

Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler 2013'ten bu yana karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyinde sürdürülüyor.

Bu süreçte iki ülke dışişleri bakanları arasında çeşitli vesilelerle kısa görüşmeler gerçekleştirilirken, Mısır'ın Ankara Büyükelçiliğiyle İstanbul Başkonsolosluğu ve Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliğiyle İskenderiye Başkonsolosluğu faaliyetlerine devam ediyor.

YORUMLAR 41
  • tarik 2 yıl önce Şikayet Et
    beraber olalim kim oldugumuzu unutmayalim misirda bizim dostumuz israilde bizim düsmanimiz degil fakat politikacilarin yanlis egilimleri bizi birbirimizden uzaklastiriyor.
    Cevapla
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sisi ile anlaşma ilkelere ters düşse de Reis'in bizim bilmediğimiz bir bildiği var. Bundan emin olabilirsiniz.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaptiginiz belli degil. Mursi ve rabia agliyor
    Cevapla
  • tiryak 2 yıl önce Şikayet Et
    selim türkiyenin cikarlari senin lahana kafandan daha önemlidir
    Cevapla
  • adam 2 yıl önce Şikayet Et
    senin alnindan opuyorum koca yurekli adam
    Cevapla
  • ERDAL33 2 yıl önce Şikayet Et
    Mursinin kemikleri sızlıyor su an
    Cevapla
  • semdiner 2 yıl önce Şikayet Et
    misirdaki 120 milyonun acliktan 20 senedir kemikleri sizliyordu ERDAL sende ac kilinca bunlari anlarsin bir mursi 120 milyo misirlidan daha degerli olamaz HARDAL kafali erdal.
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanı satacak derken bizi tongaya düşürmesinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para kuleleri skandalında komik savunma!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!