İŞKUR açıkladı! Nakdi ücret destek ödemeleri ne zaman yatırılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahibi hanelere verilen 1000 TL'lik yardım desteği ücretinin tam kapanma döneminde 1100 TL'ye çıkarıldığını duyurmuştu. Nakdi destek başvurusunu yapan vatandaşlar sonuçların açıklanacağı tarihi araştırıyor. Peki, 1.1000 TL yardım parası başvuru sonuçları açıklandı mı?

İŞKUR açıkladı! Nakdi ücret destek ödemeleri ne zaman yatırılacak?
İŞKUR açıkladı! Nakdi ücret destek ödemeleri ne zaman yatırılacak?
GİRİŞ 08.05.2021 15:56 GÜNCELLEME 08.05.2021 15:56
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Tam kapanmada alınan karara göre, pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine 1100 TL sosyal yardım yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ile başvuruya gerek olmaksızın 2 milyonun üzerinde haneye ulaşacaklarını kaydetti. Bakan Yanık şunları söyledi: “Bir önceki Sosyal Destek Programımızın başvurularını e-Devlet üzerinden almıştık. Daha önce e-devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV’lerimiz tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1.100 TL tutarında ‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’ ödemesi gerçekleştireceğiz.” dedi. Peki nakdi destek ödemesi hesaplara yattı mı?

Nakdi Destek Ücretleri 10 Mayıs 2021'de Yatırılacak!

Bakanlık, destek ödemelerinin daha önce e-Devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına yapılacağını bildirdi. Hem banka hesap bilgisi bulunmayan, hem de PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri 10 Mayıs 2021 tarihine kadar konutlarına teslim edilecek. 

Ayrıca aynı dönemde ödemeleri gerçekleştirilen 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıkları da Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemeleri ile birlikte yapılacak.

Başvuru Sonuç Sorgulama Nasıl Yapılır?

e-Devlet üzerinden 1100 TL sosyal yardım parası sorgulamak için aşağıdaki bağlantı üzerinden e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın.
 
Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.
 

YORUMLAR 24
  • memt 2 yıl önce Şikayet Et
    bilen kişi yazsın ben sosyal yardım bılgılerıne baktım tam kapanma yardım programı 1100 tl yatmıs şimdi ptt yazdım baktım ordada eıkp odemesi 1100 tl yazıyor ptt den alabilirsiniz yazıyor gittim ama yok dedi lütfen bilin birkişi cevap verebilirmi
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Pazartesi yatarmi acaba
    Cevapla
  • Evet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yattı
    Cevapla
  • Dadsa 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelir Kaybi basvurulari me oldu
    Cevapla
  • Seval 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende geçen sene nisan ayında başvuru yapmadan paramı kapıya kadar getirdiler ama bu sene verirler mi bilmiyorum ihtiyaç sahibi bi bireyim kaymakamlıkta ismim var bilen birisi yazsın banada çıkarmı
    Cevapla
  • şerif 2 yıl önce Şikayet Et
    yine alırsın
    Cevapla
  • Ağa lâkaplı 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sefer aldıysanız başvuru yapmanıza gerek kalmadan kesin çıkıyor rahat olun.sorgulamak isterseniz googledan e devlete girip arama motoruna sosyal yardım yazın çıkar
    Cevapla
  • songül çelik 2 yıl önce Şikayet Et
    ben başvuru yapamadm ama geçen vermişlerdi başvuru falan yapmadan acaba bu sene de veririrler mii bizim de belli başlı gelirimiz yok ama..hersey nasipp
    Cevapla
  • Batmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Verecekler kardeşim,öncekini nerden aldıysan oraya git sl paranı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!