İsrail güçlerinin, teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya giden Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermi ile saldırılarında en az 53 kişi yaralandı. Yaşanan bu insanlık dışı olaya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın canlı yayınında sert tepki gösterdi. "Dünyanın bir başka yerinde bir başka dinin kutsal mekanına böyle bir saldırı olsaydı acaba dünya kamuoyu ne derdi? diyen Kalın, "İşgalci bir grup Vatikan'a saldırsaydı dünya kamuoyu nasıl tepki verirdi? Bu yaşananları ibretle izliyoruz. Bunun hesabını soracağız. Cumhurbaşkanımızın net bir ifadesi var 'Kudüs kırmızı çizgimizdir.' bu bizim duruşumuzdur" ifadelerini kullandı.

İsrail güçlerinin, teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa'ya giden Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermi ile saldırılarında en az 163 kişi yaralandı. Yaşanan bu insanlık dışı olaya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın A Haber canlı yayınında sert tepki gösterdi.

"SALDIRILARI ŞİDDETLİ ŞEKİLDE KINIYORUZ"

Kalın, "Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bu kademeli sistematik İsrail saldırıları ilk defa olmuyor. Ve işgalci İsrail güçlerinin Ramazan orucunu ve Mescid-i Aksa'yı dahi hiçe sayan, hiçbir kutsala saygısı olmayan tavrını oraya koyan bir durumla karşı karşıyayız. Filistin halkı yalnız değildir. Türkiye Cumhuriyeti olarak, Türkiye olarak Filistin'in haklı davasında yanlarında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Saldırıları şiddetli şekilde kınıyoruz" dedi.

"BATI DÜNYASI BU DURUMDAN UTANÇ DUYMALI"

Kalın, "Batı dünyası yaşanan bu durumdan utanç duymalı" sözleriyle İsrail'in uyguladığı insanlık dışı tavra tepki gösterdi.

"İŞGALCİ BİR GRUP VATİKAN'A SALDIRSAYDI..."

"Dünyanın bir başka yerinde bir başka dinin kutsal mekanına böyle bir saldırı olsaydı acaba dünya kamuoyu ne derdi? diyen Kalın, "İşgalci bir grup Vatikan'a saldırsaydı dünya kamuoyu nasıl tepki verirdi? Bu yaşananları ibretle izliyoruz. Bunun hesabını soracağız. Cumhurbaşkanımızın net bir ifadesi var 'Kudüs kırmızı çizgimizdir.' bu bizim duruşumuzdur" ifadelerini kullandı.

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI

İslam dünyasına çağrıda bulunan Kalın, "İsrail'e saldırıları durdurması için ortak tavır alınmalı" dedi.

"İŞGAL GÜÇLERİ MESCİD-İ AKSA’YI DERHAL TERK ETMELİDİR"

Daha sonra sosyal medyadan da açıklama yapan Kalın şu ifadeleri kullandı;

İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz. 

Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa’yı derhal terk etmelidir. 

Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır.

Yorumlar 84 Yorum Var
  • Hidayet 09.05.2021 03:34
    Hesabını sorarsınız ticareti daha çok fazlalastirirsiniz
  • Abdullah 08.05.2021 18:03
    Her defasında bunun hesabını soracağız deyip zalim İsraile birşey yapamamak. İranın külhanbeyliğinden bir farkımız kalmadı.
  • abdu 08.05.2021 15:02
    TÜRK vatandaşı ,adlı kardeş o kadar basit değil bu işler bunu da söylemeyen var.
  • emre19 08.05.2021 14:38
    Bu alçaklığın daniskası bu hareket bütün İslama yapılmış bilinçli bir harekettir. Hepinize meydan okuyor um ne yapabilirsiniz demektir. Pis postallarla camiye girmek savaş sebebidir. Gereğini yapılmalıdır. Terörist devletin anlayacağı dilden konuşmanın zamanı geldi. Buda heykeline saldırıyı savaş sebebi sayan amerkadan hicmi hiç ses çıkmıyor. Mesele İslam olunca hainler tam bir ırkçı kafirler.
  • S.Y.T. 08.05.2021 14:22
    Boş buldular, girdiler. Türk grupların orada kalabalık olduğunu görselerdi bukadarını yapamazlardı. Sadece polis değil, orada aşırı sağcı (Siyonist) yahudilerin de desteği var. Haberlerde bundan da bahsetmeliler. Suç bizim. Covit' ten kıpırdayamıyoruz. Kudüs'ü malesef hepimiz ihmal ettik.
Daha fazla yorum görüntüle