Kabine toplantısı bu hafta yapılacak mı? Yeni kararların açıklanacağı kabine toplantısı ne zaman?

17 Mayıs saat 05.00 itibari ile Tam Kapanma Tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı kısıtlaması sona erecek. Sonrasında uygulanacak normalleşme sürecine ilişkin alınacak yeni kararlar için ise gözler Kabine Toplantısına çevrilmiş durumda. İşte Kabine Toplantısı'na ilişkin merak edilen soruların cevapları...

Kabine toplantısı bu hafta yapılacak mı? Yeni kararların açıklanacağı kabine toplantısı ne zaman?
Kabine toplantısı bu hafta yapılacak mı? Yeni kararların açıklanacağı kabine toplantısı ne zaman?
GİRİŞ 11.05.2021 10:33 GÜNCELLEME 11.05.2021 10:34

26 Nisan 2021 tarihinde yapılan kabine toplantısının ardından 17 günlük tam kapanma kararı alınmıştı. Önümüzdeki Pazartesi günü saat 05.00 itibari ile ise tüm Türkiye'de uygulanan sokağa çıkma yasağı uygulaması sona erecek. Lakin vaka sayılarında beklenen düşüşün yaşanmaması halinde ek tedbir kararlarının da beraberinde açıklanacağını belirtilmişti. Şimdi ise vatandaşlar yasakların 17 Mayıs sonrası uzatılıp uzatılmayacağını veya normalleşme sürecine geçişin nasıl olacağını merak ediyor. Bu nedenden ötürü gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak kabine toplantısına ve alınacak kararlara çevrilmiş durumda. Peki Kabine toplantısı ne zaman saat kaçta düzenlenecek? İşte detaylar...

Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Bir önceki kabine toplantısı 26 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Daha öncesinde yapılan açıklamaya göre kabine toplantılarının 2 hafta da bir gerçekleştirileceği açıklanmıştı ve son Kabine Toplantısı'ndan buyana 2 haftalık süreç geride bırakıldı. 
Kabine Toplantısı'nın bu hafta yapılması bekleniyor. Lakin toplantının yapılacağı tarihe ve saate ilişkin resmi kaynaklardan henüz bir açıklama yapılmadı. Açıklamanın yapılması ile birlikte detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sokağa Çıkma Yasağı 19 Mayıs ile Birleştirilecek Mi?

Sosyal medyada ve birçok farklı mecrada 17 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek sokağa çıkma yasağı uygulamasının Resmi Tatil olarak kutlanan 19 Mayıs ile birleştirilerek uzatılacağı iddia edilmişti. 

Tam kapanma uygulamasının hemen ardından kutlanacak olan 19 Mayıs bayramında sokağa çıkma yasağı uygulanmasının olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği 5 bin vaka sayısının altına düşülmediği takdirde 19 Mayıs'ta da sokağa çıkma yasağı uygulanabileceği belirtiliyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk