Teröre destek verdiği için devletten uzaklaştırılmış ve daha sonra 'Barış Akademisyenleri' adı altında toplanmış kişilere CHP finansmanı skandalı büyüyor.

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin, CHP'li belediyelerden finansman desteği aldığını itiraf etmişti. 

AYLIK 100 BİN'İ ERDOĞDU ÖDEMİŞ! 

Erdoğdu itirafında “Şişli Belediyesi dâhil Belediye Başkanları verdikleri sözleri tutmadığı için yaklaşık 3 yıl boyunca birkaç MYK üyesinin kişisel desteği dışında aylık yaklaşık 100 bin TL maaşları ben ödemek zorunda kaldım.” İfadelerini de kullanmıştı.

TALİMAT KILIÇDAROĞLU'NDAN

Erdoğdu 2015'te hendek terörüne destek veren akademisyenlere sahip çıkılması talimatının Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini "Barış Akademisyenleri üniversiteden ihraç edildikten sonra CHP’de sivil ölüme terk edilen bu akademisyenlerle dayanışma kararı alındı… Bu karar Genel Başkanımızın talimatıydı…" sözleriyle itiraf etmişti.

MAAŞA BAĞLANDILAR

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Strateji Uzmanı Yusuf Alabarda 24 TV'de "Masada ne var" programında 2015 yılında 5 asgari ücrete tekabul eden 5000 TL maaş bağlama skandalı hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

“600 MİLYON TL AKTARILDI”

Alabarda  söz konusu miktarında 600 milyon TL olduğu söyleyerek şu ifadeleri kullandı; Twit serisinin içinde milletvekili dokunulmazlığına giren bir konu olmadığı için savcılar tarafından ivedilikle işlem başlatılmasını gerektiren hususlar olduğunu görüyorum. Ben hukukçu değilim en azından vekil statüsünden dolayı bir ceza verilmeyecekse bile olayın kapsamını detaylı bir şekilde ortaya çıkartırız. Çünkü orada belediyelerin bütçesinden el altından verilen paralardan bahsediyor bizzat bir milletvekili. Dolayısıyla bu barış akademisyenleri adı altında devletten uzaklaştırılmış kişilere belediyelerinden bütçelerinden ele altından destek verilmesiyle ilgili hususun iki ana muhatabı vardır; Bunlardan bir tanesi necip Türk milletidir, bir diğeri de bağımsız yargıdır. Bu 600 milyon TL kusur para bu. Nerden geldi, nasıl gitti, nasıl Barış Akademisyenlerine verildi mutlaka ortaya çıkartılması lazım. 

PROF. DR. KARACA: ŞOKA GİRDİM

Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca yaşanan skandalı “Ben emin olun şoka girdim Aykut Erdoğdu’nun açıklamalarından sonra. Neden şoka girdim, temel hukuksal anlamda baktığınız zaman ben şüpheyle bakarım. 2 gün sonra herhangi bir terör örgütünden biri içeri alındığı zaman bunu da insan hakları kavramı içinde maaşa bağlarlar mı diye şüpheyle bakarım.” sözleriyle anlattı.

KILIÇDAROĞLU SESSİZ

Kamuoyunda büyük tepki çeken CHP’nin terör sevici akademisyenlerin finansmanını yapması ve bunun Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla yapıldığı iddiaları karşısında CHP liderinin sessizliği de olayın vahametini gösterir nitelikte.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Alpagu 1453 11.05.2021 14:15
    28 Şubat darbe mağdurlarını kapıdan içeri almayan bağnaz zihniyet, Vatana, Devlete, Millete ihanet edenleri paraya boşmuş, yazıklar olsun ervanıza.
  • Kaymak 11.05.2021 13:58
    Orada bizler için şehit olan Mehmetçik için şehitlerimizin kanı için onların aileleri için bunun kanun önünde mutlaka hesabının sorulması lazım nokta
  • Ayarcı 11.05.2021 13:55
    128 milyar nerede diye anıran ahmakların neyi örtbas etmeye çalıştığı belli oldu...CHP. PKK nın saçıp savurduğu hiçbir şeyi görmez... AHMAKLAR SÜRÜSÜ...
  • Eyüboğlu 11.05.2021 13:42
    Şimdi anlaşıldı 28 milyar dolar yaygaraları!
  • Türk Yurdu 11.05.2021 13:27
    Terör örgütlerinin destekçisi CHP kapatılmalıdır...
Daha fazla yorum görüntüle