AÖF dönem sonu sınavları ne zaman ? Açıköğretim 2021 final sınavı programı belli oldu!

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim İktisat ve İşletme öğrencileri ara sınavların sona ermesinin ardından final sınavı hazırlıklarına başladı. Salgın nedeniyle dönem sonu olarak bilinen AÖF final sınavları online olarak gerçekleştirilecek. Anadolu Üniversitesi bahar dönemi AÖF final sınavı tarihlerini açıkladı. Peki AÖF final sınavları ne zaman yapılacak?

AÖF dönem sonu sınavları ne zaman ? Açıköğretim 2021 final sınavı programı belli oldu!
AÖF dönem sonu sınavları ne zaman ? Açıköğretim 2021 final sınavı programı belli oldu!
GİRİŞ 17.05.2021 17:20 GÜNCELLEME 17.05.2021 17:20

AÖF sınav tarihleri, Açıköğretim Fakültesi öğrencileri tarafından araştırılmaya başlandı. Koronavirüs önlemleri nedeniyle AÖF bahar dönemi final sınavları çevrimiçi olarak yapılacak. İnternet üzerinden sınav otomasyonundan düzenlenecek sınavlara adaylar e-devlet şifresi ile veya öğrenci numarası ile giriş yapabilecek.  Anadolu Üniversitesi sınavları 2 ile 6. yarıyıl ve 4 ile 8. yarıyıl olmak üzere iki ayrı gruplar halinde düzenlenecek. AÖF final sınavı notunun dönem sonuna etkisi yüzde 75 olacak. Peki AÖF bahar dönemi final sınavları ne zaman? İşte Anadolu Üniversitesi 2021 sınav takvimi!

AÖF Bahar Dönemi Final Sınavları Ne Zaman?

Anadolu Üniversitesi tarafından resmi internet sayfasından yayınlanan açıklamada Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi 2020-2021 Bahar Yarıyılı Dönem sonu (final) sınavlarının online olarak iki grup halinde 29,30,31 Mayıs  ve 5,6,7 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacağı duyuruldu. İşte detaylı sınav takvimi;

AÖF Yaz Okulu Sınavları 8 Ağustos'ta!

Anadolu Üniversitesi bahar dönemi vize sınavları not ortalamasına yüzde 25, final sınavları ise yüzde 75 etki edecek. Sınav sonuçları sonrasında AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC notları geçer not olarak belirlenmiştir. CD, DC ve DD harf notlarına sahip öğrenciler ise genel not ortalaması 2 veya üzerinde ise geçer not almıştır. Genel Not ortalaması 2.00'ın altında olanlar ise tekrar bu dersleri seçebilirler. Sınavlar sonucunda derslerini veremeyenler için yaz okulu sınavları 8 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

AÖF Online Sınavlar Nasıl Yapılıyor?

Sınavlara esinav.anadolu.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifreniz ya da öğrenci şifrenizle giriş yapılacak. AÖF online sınavlarında öğrencilere sorumlu oldukları her ders için 30 soru yöneltilecek. Bu soruların cevaplanması için İktisat ve İşletme öğrencilerine 40 dakika süre tanınacak. Sınavda önlisans programında eğitim alan öğrencilere çoktan seçmeli test soruları yöneltilirken 17 lisans programında eğitim alan öğrencilere uzun cevaplı ve açık uçlu sorular yöneltilebilecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...