2021 KPSS başvuruları ne zaman? ÖSYM memur adayları için takvimi duyurdu!

Kariyer hedeflerini devlet kadrolarında sürdürmek isteyen 4 yıllık lisans programı mezunları 2021 KPSS başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. Kamu kuruluşlarındaki iş fırsatını değerlendirmek isteyenler için 3 ayrı oturumda düzenlenecek KPSS lisans sınavları Ağustos ayında yapılacak. ÖSYM, KPSS başvuru takvimini duyurdu. Peki 2021 KPSS başvuruları ne zaman? İşte üniversite mezunlarının katılacağı sınavın başvurusuna ilişkin tüm detaylar…

2021 KPSS başvuruları ne zaman? ÖSYM memur adayları için takvimi duyurdu!
2021 KPSS başvuruları ne zaman? ÖSYM memur adayları için takvimi duyurdu!
GİRİŞ 20.05.2021 09:56 GÜNCELLEME 20.05.2021 09:56

KPSS başvuru tarihleri, haftanın başında en çok araştırılan konulardan birisi oldu. Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek, Alan Bilgisi ve ÖABT olarak üç oturumda yapılacak. Başvurular ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile yapılacak. Adaylar sınav sonuçlarına göre lisans sınavlarından aldıkları puanlarla 2 yıl boyunca tercih yapabilecek. Sınav hazırlıklarına pandeminin gölgesinde devam eden binlerce üniversite mezunu için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2021 yılı başvuru tarihlerini açıkladı. Peki 2021 KPSS başvuruları ne zaman yapılacak? İşte en detaylı sınav ve başvuru takvimi…

2021 KPSS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM tarafından düzenlenecek KPSS lisans sınavları 3 oturum da yapılsa da üç sınavında başvurusu aynı tarihlerde yapılacak. Memur olmak isteyen adaylar için 2021 yılı KPSS başvuruları 28 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında alınacak. KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavları çift yıllarda yapıldığı için bu yıl düzenlenmeyecek dolayısıyla başvurular alınmayacak.

KPSS Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yukarıda belirtilen tarihlerde KPSS lisans sınavına başvurular yapılacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine T.C kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yapan adaylar sınav başvuruları bölümünden işlemlerini gerçekleştirecek. ÖSYM tarafından sınavın yapılmasına en az 1 ay süre kala başvuru kılavuzu yayınlanacak. Kılavuzun yayınlanması ile başvuru ücretleri belli olacak. Geçtiğimiz yıl her oturum için öğrenciler 80 TL sınav ücreti ödemişlerdi. Bu yıl KPSS sınav ücretinin yüzde 29 zamlı olması bekleniyor.

2021 KPSS Sınav Takvimi 

KPSS Sınavlarında Kaç Soru Soruluyor?

KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı tek oturum şeklinde düzenlenmektedir. Genel Yetenek Testinde adaylara 30 Türkçe, 30 Matematik sorusu yöneltilir. 

Genel Kültür Testinde ise 25 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık ve 6 güncel bilgiler olmak üzere toplam 60 soru yöneltilir. 

Tek oturumda gerçekleşen sınavda adaylara toplam 120 soru sorulurken 130 dakika süre verilmektedir.

KPSS Eğitim Bilimleri sınavında toplam 80 soru bulunur ve sınav süresi 100 dakika olarak belirlenmiştir.

Alan Bilgisi sınavlarında mezun olunan bölümlere göre soru sorulmaktadır. Alan Bilgisi 1. oturumunda  Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi, 2. oturumda Hukuk, İktisat, Maliye ve 3. oturumda İşletme Muhasebe ve İstatistik alanından soru yöneltilir. Her bir alandan 40 soru sorulurken sınav süresi 50 dakika olarak belirlenmiştir. Sadece İstatistik alanında sınava katılacaklara 60 dakika süre verilir. 

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinde (ÖABT) adaylara 75 soru yöneltilirken 120 dakika süre verilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!