Son dakika haberi: TBMM'de HSK seçimi! Kararnameyle hakim-savcıların yeri değişti

Son dakika haberi: HSK'dan yaz kararnamesi: 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti. Öte yandan TBMM'de HSK üye seçimi yapıldı.

Son dakika haberi: TBMM'de HSK seçimi! Kararnameyle hakim-savcıların yeri değişti
Son dakika haberi: TBMM'de HSK seçimi! Kararnameyle hakim-savcıların yeri değişti
GİRİŞ 25.05.2021 17:39 GÜNCELLEME 25.05.2021 19:12
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) yaz kararnamesi ile adli yargıda 2 bin 582, idari yargıda 488 olmak üzere 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti.

HSK Birinci Dairesi, 3 bin 70 hakim ve savcıyı kapsayan Adli ve İdari Yargı 2021 Yılı Ana Kararnamesi'ni tamamladı. Kararnameye göre, 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti. Kararnameyle, Zonguldak, Denizli, Sakarya, Giresun, Aydın, Çanakkale, Diyarbakır, Afyonkarahisar, Trabzon, Edirne, Erzurum, Amasya, Elazığ, Nevşehir, Erzincan, Çankırı, Kırklareli, Kütahya, Burdur, Kastamonu, Ağrı, Bayburt, Iğdır, Hakkari, Tunceli ve Kilis olmak üzere 26 ilin Cumhuriyet Başsavcıları değişti. Bu illerden, Afyon Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikol Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

ANKARA'DA İKİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Kararnameyle Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Ali Kuşçuoğlu ve Bülent Kayaş, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atanırken, Ankara Cumhuriyet Savcıları Murat Özcan ile Erkan Yüksel Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atandı. İstanbul, Ankara ve İzmir Cumhuriyet Başsavcıları ise görevlerinde kaldı.

TBMM'DE HSK ÜYELERİ SEÇİLDİ

TBMM Genel Kurulundaki Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliği seçimde, Ergün Şahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Aysel Demirel, Cumhur Şahin, Bilal Temel, Hamit Kocabey, HSK üyesi seçildi.

BAKAN GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "HSK'nın TBMM kontenjanına ayrılan üyeleri, demokrasi ve uzlaşma zemininde, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı temelinde gerçekleşti. Bu olumlu tabloya emek ve katkı  sunan tüm siyasi partilere ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 20
  • Ülkücü03 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bırakın da 5-10 sene aynı yerde çalışsınlar, 2 senede neden yer değiştirme oluyor, hiç bir dava 1 hakimle tamamlanmaz mı? yeni gelen hakim davayı tekrar baştan ele alıyor.
    Cevapla
  • Adalet-i İlahi 2 yıl önce Şikayet Et
    17/25 Aralık Emniyet-Yargı darbe girişimi oldu bu ülkede haberiniz olsun. Mahkeme heyetine gözün üstünde kaşın var de bakalım seni nasıl tutuklatıyorlar.
    Cevapla
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu devlet kurulduğundan beri hiç bir kanun millet düşünerek çıkmıyor. Mesela laiklik islama engel olan bir kavram olmuştur. Başka devletlerde zalime idam var bizde zalime af var daha ne sayayım. Avukat nedir dersen parası çok olanın 4.5 tane birden tuttuğu şeydir.
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hakim ve savcıların önceden bir dokunulmazligi vardı. Şimdi onlarda sıradan devlet memurluğuna indirildi. Nerde kanun adamı nerde sivil anayasa
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Eminmisin hangi Hakim savcı memurun geçtiği turnikeden geçiyor hangi hakim savcı güvenlik cihazlarinin olduğu kapidan geçiyor bakanlikda çalışan biri olarak söylüyorum
    Cevapla
  • İlhan Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Hakim ve savcılar adalet mekanizmasının dışında mı? Onlar kanunlara tabi değil mi? Onlar diyelim ki suç işlerse dokunulmasın mı?
    Cevapla
  • Kudüs 2 yıl önce Şikayet Et
    İttifak sistemi ülkeye zarar veriyor. Cumhurbaşkanımız ittifak sistemini bitirmeli Ülke selameti için
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer gizli ittifak yapıyorlar. O daha kötü
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    nasıl olacak o herkes tekmi dicek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak