4 bin 500 km öteden gelip İstanbul'da eşini katletti

Elhan Atıfı, aile içi şiddete dayanamadığı için Afganistan'dan Türkiye'ye kaçtı. Kocası Muhammedullah Raihan bir yıl sonra 4 bin 500 kilometre uzaktan kaçak yollarla İstanbul'a gelip eşini canice öldürdü.

4 bin 500 km öteden gelip İstanbul'da eşini katletti
4 bin 500 km öteden gelip İstanbul'da eşini katletti
GİRİŞ 27.05.2021 08:53 GÜNCELLEME 27.05.2021 08:54
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Elham Atıfı (27) üniversitede eğitim görürken tanıştığı Muhammedullah Raihan ile 2015 yılında evlendi. İki yıl süren evlilikleri boyunca eşinden şiddet gören Atıfı, ülkesinde polise başvurdu ancak sonuç alamadı. 2017 yılında eşinden kaçtı, Viyana'da yaşayan annesinin ısrarıyla Avrupa yolculuğunda ilk durak olacak Türkiye'ye geldi. İstanbul Sultangazi'de bir ev tuttu, gündelik işlerde çalışmaya başladı. Raihan sosyal medyada izini bulduğu eşinin peşine düştü. İlk olarak İran üzerinden resmi yollarla Türkiye'ye gelmeye çalıştı ancak başaramadı. Ardından da 4 bin 500 kilometrelik kaçak bir yolculuğa çıktı. Önce İran sınırını, ardından da Türkiye sınırını kaçak yollardan geçti ve İstanbul'a ulaştı. Atıfı'nın kendini affetmesi için günlerce yalvardı. Kötü şeylerin ailesinin baskısıyla olduğunu, birlikte Avrupa'ya gidip yeni bir yaşam kurmak istediğini söyledi.

BİR GÜN SONRA ÖLDÜRDÜ

Atıfı eşine inandı ve 16 Ocak 2018 gecesi evinin adresini söyledi. Ertesi sabah Raihan eşinin başına demirle vurdu, bağırdığı için de elektrik kablosuyla boğarak öldürdü. Kendisini Türkiye’ye getiren kaçakçılarla yeniden irtibat kuran Raihan, İran sınırını geçmeye hazırlanırken yakalanarak gözaltına alındı.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Muhammedullah Raihan, ilk duruşmada kendisi şöyle savundu:

"Onun gidişi nedeniyle aileme karşı ve çevreme karşı mahcup oldum. Burada bir erkek arkadaşı varmış. Bunları duyunca kızdım ve 'Sen bunları nasıl söylersin, namusumsun' dedim. Bana saldırdığı muştayı alıp başına vurdum. Yerden kalkıp yine saldırdı. İtince elektrikli sobanın üzerine düştü. Bağırmaya başlayınca kabloyu boğazına sardım. Bayıldığını fark edince evden uzaklaştım."

Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Duruşmaya katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı sanıktan şikâyetçi olduklarını ve davalara katılmak istediklerini söyledi.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ / AYŞEGÜL USTA
YORUMLAR 32
  • isyan 2 yıl önce Şikayet Et
    adam aldatılarak kadının şiddetine maruz kalmıştır. bu şiddet neticesinde akli melekesini kaybedip geçici bir öfke ile eşini istemeden öldürmüştür affedilsin . katil kadınları affettikleri gibi eger adalet esit suca esit cezaysa
    Cevapla
  • Bendeniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberi nerenle okuyor sun?
    Cevapla
  • Ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    Irana Verseydiniz yahu IDAM edilirdi
    Cevapla
  • ibrahim açıksöz 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınırlardan elini sallayarak nasıl geçiyorlar hayret
    Cevapla
  • tostosturan 2 yıl önce Şikayet Et
    kaçak yollarla en çok takıldığım konu bu ne demek kaçak yollarla bukadar kolay olmamalı
    Cevapla
  • sancar 2 yıl önce Şikayet Et
    geçiş güzergahı olduk,bu göçmen akının sonu nereye varacak,toplum olarak ta giderek geriye gidiyoruz,cinayet,şiddet,hırsızlık,kabile gibi akraba çatışmaları,hayvanlara kadınlara çocuklara şiddet..Kullandığımız araç gereçler son model ,ama toplum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! SGK anlaşmayı duyurdu
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde