Yapımı tamamlanan Taksim Camii, bugün açıldı. Uzun zamandır hayal edilen camiyle ilgili Necmettin Erbakan'ın sözleri hatırlandı.

4 yıl önce temeli atılan Taksim Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıldı. 2 bin 429 metrekarelik bir arazi içine inşa edilen cami, uzun süredir hayal ediliyordu.

Caminin açılışının gündeme gelmesiyle birlikte, Necmettin Erbakan'ın sözleri akıllara geldi. Erbakan, yıllar önce bu konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı.

ERBAKAN: NİYE KUDURUYORSUN?

Necmettin Erbakan, Taksim'e cami yapılmasıyla ilişkin sorulara şu şekilde cevap vermişti;

"Sivas'ın bir köyüne gidelim, diyelim ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim'de bir cami yapacakmış. Ne diyecek bu köydeki adam; Allah razı olsun ya ne güzel diyecek. Peki bre fosil kafa, halk böyle söylerken sana ne oluyor? Sen niye Taksim'e cami yapılacak diye kuduruyorsun, isterik nöbetler geçiriyorsun?"

BAŞKAN ERDOĞAN: TAKSİM CAMİMİZ, İSTANBUL'UN SEMBOLLERİ ARASINDAKİ SEÇKİN YERİNİ ŞİMDİDEN ALMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taksim Camimiz, İstanbul'un sembolleri arasındaki seçkin yerini şimdiden almıştır. İlk cuma namazını eda ettiğimiz Taksim Camimizin İstanbul'umuz, ülkemiz ve Alem-i İslam için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Taksim Camii'ni bir süre önce yeniden ibadete açtığımız Ayasofya Cami-i Kebir'e verilen bir selam, yarın ulaşacağımız İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümüne bir hediye olarak görüyorum. Bu vesileyle Şehri İstanbul'u medeniyet mirasımıza katan Fatih Sultan Mehmet Han'ı da burada bir kez daha hürmetle yad ediyorum. Asırlardır davalarına hayat vermek için kendi canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin her birine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN TORUNU DA HAFIZLIK İCAZETİNİ ALDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan,  Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 'nde düzenlenen hafızlık icazet törenine katıldı. Burada Başkan Erdoğan'ın torunu Ömer Tayyip Erdoğan da hafızlığını tamamlayarak icazet belgesini aldı.

Yorumlar 63 Yorum Var
  • Hakkı Devrim 30.05.2021 14:12
    Reis bi tane
  • MaşeALLAH 29.05.2021 22:48
    MaşeALLAH
  • yiğido 29.05.2021 16:52
    Allah Rahmet Eylesin. Reisten de Allah Razı Olsun. Müslüman Türk Olarak Taksime Cami Yapılması GURURLANDIK ŞEREF DUYDUK.
  • İbrahim 29.05.2021 15:25
    Hayaldi gerçek oldu....
  • Rıdvan Doğan 29.05.2021 15:20
    Camilerde Allah'tan başkasının adlarının yazılması tevhide aykırıdır, şirktir.Keşke Allah resulu ve sahabenin adlarını Allah'ın adıyla birlikte yazmasalardı.
Daha fazla yorum görüntüle