33 yıllık evli çift, Afgan kardeşlerle evlat hasretini giderdi

Sivas'ta, 33 yıllık evliliklerinden çocuk sahibi olamayan çifti, Sevgi Evleri'nde kalan 2 Afgan kardeşe koruyucu aile oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medyadan ailenin mutluluğunu paylaştı.

GİRİŞ 04.06.2021 19:15 GÜNCELLEME 04.06.2021 19:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sivas'ta, 33 yıllık evliliklerinden çocuk sahibi olamayan Günay (56) ve Hüsne Büyükkaya (51) çifti, Sevgi Evleri'nde kalan 2 Afgan kardeşe koruyucu aile oldu. Hüsne Büyükkaya, "İlk başta yaşımızdan dolayı sorumluluğu yerine getirip getirememe konusunda düşünürken müracaatımızı yaparak ilk adımımızı attık. İlk süreçte kızımızı aldık. 3 ay sonra da ağabeyini aldık. İyi ki almışız ve iyi ki de bizim oğlumuz ve kızımız olmuşlar. Annelik özlemi çok vardı bende ve bunu çocuklarımda yaşadım" dedi.

Tuzlugöl Mahallesi'nde yaşayan 33 yıllık evli Günay ve Hüsne Büyükkaya çiftinin evlendikten bir yıl sonra dünyaya gelen ilk çocukları ölü doğdu. Çiftin 15 yıl önceki ikinci denemelerinde ise bebek anne karnında 1,5 aylıkken öldü. Yıllarca çocukları olmayan ve denemelerden sonuç alamayan Büyükkaya çifti koruyucu aile olmaya karar verdi. Geçen yıl şubat ayında Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvuran çift, aynı yılın eylül ayında Sevgi Evleri'nde kalan Afganistan uyruklu R.S.'ye (6) koruyucu aile oldu. R.S.'nin ağabeyi A.S.'nin (10) de Sevgi Evleri'nde olduğunu bilen çift, kızlarının doğum gününde onu da kurumdan izin alarak eve getirdi. R.S.'nin ağabeyini özlediğini gören Büyükkaya çifti, kardeşleri birbirinden ayırmamak adına ocak ayında A.S.'ye de koruyucu aile oldu.

Yıllar sonra çocuk sahibi olmanın inanılmaz bir duygu olduğunu dile getiren Büyükkaya çifti, imkanı olan herkesi koruyucu aile olmaya çağırdı. Annelik duygusunun tarifsiz olduğunu söyleyen Hüsne Büyükkaya, "33 senelik evliyiz, ilk çocuğum ölü dünyaya geldi. Senelerce çocuğumuz olur ümidiyle bekledik ama olmadı. Ben çok istedim ve beyime söyledim. İlk başta beyim yaşımızdan dolayı sorumluluğu yerine getirip getirememe konusunda düşünürken müracaatımızı yaparak ilk adımımızı attık. İlk süreçte kızımızı aldık 3 ay sonra da ağabeyini aldık. İyi ki almışız ve iyi ki de bizim oğlumuz ve kızımız olmuşlar" dedi.

'O ÇOCUKLARI BEN DÜNYAYA GETİRDİM'

Annelik duygusunun tarif edilemeyeceğini belirten Hüsne Büyükkaya, "O çocukları ben dünyaya getirdim. Evlat sevgisi ve kokusu olsun, onların sana ‘anne’ diyerek gelmesi olsun çok farklı. Onlara sarılıp onları öperken, onların kendine has o kokuları değişik bir şey. Annelik ve evlat sevgisini yaşattı Rabbim. Dünyaya ben getirsem bu duygularım olurdu. Annelik özlemi çok vardı bende ve bunu çocuklarımda yaşadım. Çocuğu olan da çocuk sahiplensin, koruyucu aile olsun istiyorum. Aile ortamı ve sıcaklığı çok farklı oluyor. Ben 51 yaşındayım ama çocuklarımla birlikte ruhum çok gençleşti. Kızımızı aldıktan sonra bize ağabeyi olduğunu söyledi. Babasını karşısına aldı ve 'baba benim bir ağabeyim var ve ben onu çok özledim' dedi. Oğlumuzu kızımızın doğum gününde kurumdan izin alarak evimize getirdik. Oğlumun geri kuruma döneceği gün çantasını hazırlarken bir defter buldum. Defterde bizimle ne kadar mutlu olduğu yazıyordu. Ve eşimle benden hep anne ve baba olarak bizlerden aile olarak bahsetmişti. O yazılar beni çok etkiledi. Sonra oğlumuzu da yanımıza aldık" diye konuştu. 

'İLK DEFA EVLATLI BİR BAYRAM YAŞADIM'

Afganistan uyruklu çocuklarının ilk defa Türk kültürleriyle bayram geçirdiği belirten emekli Günay Büyükkaya ise, "Çocuklarımızla birlikte ben yeniden gençleştim ve doğdum. Evimize güneş doğdu, iyi ki çocuklarımızı almışız. 33 yıllık evlilik hayatımızda ve 56 yıllık dünya hayatımda ilk defa evlatlı bir bayram yaşadım.  Çok duygulandım. Çocuklarım ilk kez anne ve babalı, Türk kültürüne göre bir bayram geçirdi. Biz ise ilk kez çocuklu bir bayram geçirdik. Bu duygunun ifadesi olmaz. Bundan sonra Allah bana ömür verirse her bayramım mutlu geçecek. Biz çocuklarımızı örfümüze ve adetimize uygun yetiştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda çocuklarımıza ‘büyüklerin eli öpülür, güzel giyinilir ve harçlık verilir’ dedik. Oğlumuz ve kızımız da elimizi öptü, bayramlaştılar. İmkanı olan herkes koruyucu aile olsun istiyorum. Yuvadaki çocuklara kol kanat germek hakikaten farklı bir duygu. Eğer bu duygularımı yaşayacağımı bilseydim belki 10 sene önce bile evlat edinmiştim. Herkese tavsiyemdir, bu mükemmel duyguyu evladı olanlar bile yaşasın" ifadelerini kullandı. 

BAKAN YANIK: DAHA GEÇİRECEK ÇOK BAYRAMIMIZ VAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medyadan duygulandıran olayı şu sözlerle paylaştı; 33 yıl sonra çocuklarıyla bir bayram geçirmenin mutluluğunu anlatmış ailemiz. Bu hasreti yaşayan herkesi koruyucu aile olarak bir evladımızla yuvalarını paylaşmaya davet ediyorum. Daha geçirecek çok bayramımız var.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • meraci83 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence yapılacak en büyük Allah rızasını gerçekleştirmişler. Yürekten tebrik ediyorum.hele iki kardeşin aynı sıcak yuvada birlikte sahiplenilmesi dahada büyük bir erdemli tutum.O koskoca yüreğinize sağlık.
    Cevapla
  • Nazlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cümlenizden razı olsun hep kötü habermi okuyacağız
    Cevapla
  • adem38 2 yıl önce Şikayet Et
    iki çocuğum var. Biri marmara üniversitesi ilahiyat fakültesi son sınıfta okuyor. diğeri doktor olmak istiyor ve bizim de 1,5 yıldır Muhammed isminde Afganlı bir yavrumuz var. yaklaşık 5 yıldır koruyucu aileyiz. bu zaman zarfında biri ikiz, hasan ve Hüseyin isminde, diğeri tamara olmak üzere uc tane çocuğa baktık. aileleri tekrar çocukların kavuştu. Son olarak bizde Muhammed'e kucak açtık. sırf elin gavuru alıp Hıristiyan yapmasın diye. Her nerede olursanız olun bir yavruyu alıp koruyan kollayan olun. Hem evinizin şenlensin hemde evinizin bereketi artsın.
    Cevapla
  • Aby23 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun çok güzel bir orneksiniz Allah durumu olan bütün müminlere bunu nasip etsin.
    Cevapla
  • niksarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizlerden razı olsun Adem kardeşim..
    Cevapla
  • İşini Yap 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip şeyleri ifşa etmek çocuk açısından doğru değil.
    Cevapla
  • serra 2 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU ama dışarda gezdiği her an zaten ifşa olmuştur çoktan çocuklar da zaten biliyor öz anne olmadıklarını psikologlar eşliğinde veriliyor zaten kimisinin çocuk doğuramamasında hikmet bu olsa gerek..sahipsiz çocukları sahiplenmek... çok büyük sevap..
    Cevapla
  • adem38 2 yıl önce Şikayet Et
    bu sizin için ifşa etmek olabilir ama insanların duyması için gerekli. koruyucu ailenin ne olduğunu bilmeyen dünya kadar aile var.
    Cevapla
  • halk 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle güzel insanlar olmasa Kıyamet çoktan kopacaktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"