Marmara Denizi uzun süredir deniz salyası sorunu ile karşı karşıya kalırken, salyanın kıyıyı kapladığı anlar 30 saniyelik hızlandırılmış bir video ile durumun içler acısı olduğunu gözler önüne serdi.

Marmara Denizi, son zamanlarda oluşan deniz salyası nedeniyle eski güzelliğini kaybetti.

Ortaya çıkan durum, herkesi endişeye sürükledi.

Aşırı kirlenmenin sonucu olarak deniz yüzeyini sarı-beyaz peltemsi bir tabaka sarınca, yetkililer Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde bu konuyla ilgili 21 maddelik eylem planı belirledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bir açıklama yaparak, bu sorunu kısa sürede halledeceklerini söyledi.

Bakan Kurum'un, "7 gün 24 saat esasıyla çalışarak müsilaj problemini inşallah halledeceğiz." açıklamalarının ardından, faaliyetler de hızlandırıldı.

30 SANİYELİK GÖRÜNTÜLERE YANSIDI

Marmara Denizi'nde oluşan ve deniz yüzeyini kaplayan deniz salyasının kıyıyı tamamen kapladığı anların hızlandırılmış görüntüleri, yaşanan çevre felaketinin boyutunu gösterdi.

Aynı gün içinde yukardan çekilen görüntülerde, deniz salyasının kıyıyı nasıl tamamen kapladığı görülüyor.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • zafer gülten 07.06.2021 21:14
    desene artık İstanbul kıyılarında denize girmek haram oldu,zaten bi kere Florya plajına gitmiştim,paralı üstelik,gittiğime pişman oldum,deniz yosun kaynıyordu,insanın üstüne çürümüş yosun kokusu siniyordu.
  • SELAMET 07.06.2021 20:29
    ARITMA TESİSİ TEMEL ATMAMA TÖRENİNİ ŞOW YAPACAK KADAR GAFİL BİRİSİNİ SEÇTİĞİNİZ İÇİN EY İSTANBULLU MUTLUMUSUNUZ... Akıl alır bir durum değil... BAKALIM 5 YILIN sununda NASIL BİR İSTANBUL GÖRECEĞİZ.... NASIL OLSA ERDOĞAN İSTANBULUN PİSLİĞİNİ TEMİZLİYOR DEĞİL Mİ?
  • EKOlojik felaket. 07.06.2021 20:01
    Eko herşey çok güzel olacak dedikten sonra içine etmediği bir deniz kalmıştı onunda son hali ortada. Tam bir EKOlojik felaket. Yazıklar olsun ona ve şakşakçılarına.
  • Mtl 07.06.2021 17:03
    Herşey çok güzel olacak dediğin günden beri yüzümüz gülmedi, martın sonunu söylemiyorum bile.
  • M. Ali 07.06.2021 16:18
    Ben devletin yerinde olsam temizlemem. Zaten sahilde kıyıda oturanların büyük kısmı tuzu kuru ve çoğunlukla chpkk seçmeni..Biraz deniz salyası izlesinler, oy verdikleri eko temizlesin...
Daha fazla yorum görüntüle