Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili yaptığı açıklamasında "Dünyanın hiçbir yerinde terörle arasına mesafe koymayan partiye müsaade etmezler." dedi.

BBP Lideri Mustafa Destici, Habertürk TV'de moderatörlüğünü Kübra Par'ın yaptığı Açık ve Net programına konuk oldu.

Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Destici, HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili soruyu şu ifadelerle yanıtladı:

"HDP'Yİ KAPATMAK İÇİN DELİL ARAMAYA GEREK YOK"

Biz meseleye ittifakların çıkarları, kazançları, kaybı olarak bakmıyoruz. Biz meseleye Türkiye'nin kazancı ve demokrasi olarak bakıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde terörle arasında mesafe koymayan parti olmaz, müsaade etmezler. Batasuna kararları ortada. Sadece kınamadığı için kapatılıyor. AİHM kendisine yapılan başvuruyu reddediyor. HDP tamamen PKK'nın lider kadrosu ve İmralı canisi tarafından kurdurulmuştur. İmralı notlarında çok açık olarak bu yazıyor. İçinde Ermeni kökenli vatandaş var, Türk kökenli var, müftü var, başı kapalı var. Her renkten. Ama biz özünü biliyoruz. Özü tamamen PKK'nın partisi. HDP'yi kapatmak için delil aramaya da gerek yok. HDP'nin sözcüleri bunu çıkıp meydanlarda deklare ediyor zaten.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • T.c 09.06.2021 12:45
    Cansın
  • israfil T. 09.06.2021 09:36
    Gayet açık ve sade bir dil ile izah etmiş. Ağzına yüreğine sağlık.
  • Çiçek. 09.06.2021 09:33
    Kapatın çocuk hırsızları tecavüzcüler TERÖRİST ler ASIL MALI BUNU SUÇ ÇETE Sİ GİBİ NEEEEE BİRDE PARA ALIYORLAR BİZİ ÖLDÜRENLER PARA ALIYOR VAY VAY HAİNLERE. BAK 3 PARTİ KAPATILMALI
  • M.Bilgetürk 09.06.2021 07:44
    Adamsın .
  • (¹⁴⁵³) 09.06.2021 05:47
    Kapatın bu terör partisini onların alayı hain.
Daha fazla yorum görüntüle