Eski TBMM başkanı İsmail Kahraman, Gerçek Hayat Dergisi’ne verdiği röportajda Ayasofya ile ilgili bilinmeyen gerçekleri anlattı.

ABD'DEN 3 AYRI HEYET PEŞ PEŞE TÜRKİYE'YE GELDİ

İsmail Kahraman, Ayasofya’nın içine 1935 yılında kurulmuş iskelenin sökülmemesi ve cami olarak ibadete açılmasının engellenmesi için ABD’den peş peşe 3 ayrı heyetin geldiğini ve Türkiye tekliflerde bulunduğunu açıkladı.

"TAYYİP ERDOĞAN OLMASAYDI AYASOFYA AÇILAMAZDI"

Kahraman çarpıcı sözlerinin sonunda ise “Tayyip Erdoğan olmasaydı Ayasofya açılamazdı, açamazlardı.” açıklamasında bulundu.

İsmail Kahraman anlattığı çarpıcı olayla Başkan Erdoğan’ın kimlere ve hangi engellemelere rağmen Ayasofya’yı açtığını şu sözlerle açıkladı:

Amerika’dan 3 kişilik bir heyet geldi. "Ayasofya’nın kubbesindeki paratoneri yıldırımlığı değiştirelim. Buna 500 bin dolar ayırıyoruz." dediler. Biz de dedik ki, Bizim o kadar paramız var biz onu değiştiririz. İstanbul surlarına onu verin. 

Bir hafta 15 gün sonra bir heyet daha geldi. “Ayasofya’nın kubbesindeki bakırları değiştirelim 5 milyon dolar size verelim.” dediler. Onlara da "Bizim o kadar paramız var onu İstanbul surları için verin o da tarihi eserdir” dedik.

Üçüncü bir heyet geldi ve o heyetteki bir kız bu camianın çok büyük saygı duyduğu milliyetçi bir adamın kızı şaşırdım. Bütün tamiratları yapmak suretiyle 5 milyon dolardan daha yukarı bir teklif verdiler. Sırf iskele sökülmesin diye. 1935 kurulmuş iskeleyi söktürmüyorlar. Tayyip Erdoğan olmasaydı Ayasofya açılamazdı, açamazlardı.

 

Yorumlar 172 Yorum Var
  • Mehmet Çevik 13.06.2021 18:48
    Allah razı olsun.Bu milletin başında imanı kavi cesur insanlar lazım.Başımızda bulunan. Tayyip Erdağan bu sıfatları taşıyan.bir lider.Allah onu başımızdan eksik etmesin.Liderlerin başımıza gelmesi büyük ölçüde bizlere bağlı.Bizler nasıl bir toplum isek başımıza öyle bir lider gelir.Allah birlik beraberliğimizi bozmasın.
  • Ahmet 11.06.2021 00:40
    Elhamdülillah ittihad-ı İslamın müjdecisi olan Ayasofya açıldı, sıra Mescid-i Aksa'da inşallah..
  • Emirdağ Lahikası 11.06.2021 00:40
    hattâ bir kısım Hıristiyan devletlerini de memnun etmek için, Ayasofya'yı muzahrafattan temizleyip ibadet mahalli yapmaktır. Emirdağ Lahikası
  • Gokturk 11.06.2021 00:38
    Bu gibi cok degerli olaylari cikin anlatin millet duysun bilsin ve ona gore hareket etsin siz anlatmazsaniz biz nerden duyacagiz
  • Turan 11.06.2021 00:35
    Tam bağımsız Türkiye için az kaldı biraz sabır.. Gelecek 2 yıl cok önemli inşallah muvaffak oluruz Allahin izniyle
Daha fazla yorum görüntüle