CHP, İYİ Parti ve HDP arasındaki adaylık krizi büyüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den “HDP ayrı aday çıkarmalı” açıklaması gelirken, HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Bize akıl vermekten vazgeçin” dedi.

Öte yandan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise CHP ve İYİ Parti'nin tutumunu eleştirerek, "Muhalefette bir cesaret eksikliği var. Biz de İYİ Parti ve CHP ile beraber olmaktan çok mutlu değiliz” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanlığı Adaylığı konusunda yaşanan çatlak giderek büyüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "HDP ayrı aday çıkarmalı" önerisine Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP'den tepkiler sürüyor.

Artı TV canlı yayınına video konferans ile bağlanan HDP Milletvekili Garo Paylan, Millet İttifakı'nın HDP ile ilişkilerinde samimi olmadıklarını söyledi.

"İYİ PARTİ İLE İTTİFAK OLMAKTAN HAZ DUYMUYORUZ"

HDP'ye açılan kapatma davasına, muhalefetin gösterdiği tavrı değerlendiren Paylan, "Bu kuru kuruya geçiştirilecek bir şey değil. Muhalefette bir cesaret eksikliği var. 'HDP ile beraber misiniz' diye soruyorlar, asıl bizim bunu sormamız lazım. Biz İYİ Parti ve CHP ile olmaktan çok mu haz duyuyoruz. İYİ Parti ile birçok konuda ayrışıyoruz. Ülkeyi bu uçurumun kenarından alma sorumluluğunu hep beraber alalım." şeklinde konuştu.

"HDP İLE İTTİFAK MISINIZ DEYİNCE 'TÖVBE' DİYORLAR, BU BÜYÜK BİR SIKINTI"

HDP ile ittifak yaptıklarını gizleyen CHP ve İYİ Parti'yi sert sözlerle hedef alan Paylan, "'HDP ile beraber misiniz?' diye sorduklarında 'Aman tövbe bizim HDP ile işimiz yok' diyorlar. Bu büyük bir sıkıntı" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar 30 Yorum Var
  • vatansever.. 12.06.2021 18:31
    Biz ikinizden de memnun değiliz..gidin buradan..O MECLİ,SE LAYIK DEĞİLSİNİZ..
  • Namyelüs 12.06.2021 17:27
    HDP ile aynı ittifakta olduğunu Meral Akşener hala anlayamadı.Biri dürtsün belki uyanır.
  • emre19 11.06.2021 17:16
    Farkınızı yakında Anayasamahkemesi kapatma kararı verdiğinde iyi anlıyacaksınız, O zaman göreceksiniz pkk ile ne kadar içli dışlı olduğunuzu, Siz kendinizi kandırdınız sisasi partiyiz diye, Oysa siz pkk nın yalakalığını yaptınız. Hem Kürt kardeşlerimize hemde Ekmeğini yediğiniz Şu güzel Ülkeme. hainlik ettiniz.
  • SEZGİN İ.OĞLU 11.06.2021 16:45
    ALLAH REİSin yar ve yardımcısı olsun,milletimize feraset ve basiret versin...çok güçlü olmalıyız çokk...aynı anda içerde ve dışarda bu kadar düşman ve hainle mücadele eden tek ülke TÜRKİYE dir.
  • habiblacin 11.06.2021 15:55
    ülke karanlığa derken ne dediğini biliyor yani ülkede müslümanların iktidar olması onlar için karanlık, valla doğru söylüyor karanlık günler sizi bekliyor bittiniz bizim için ise aydınlık günlerin ışıkları parıldıyor
Daha fazla yorum görüntüle