İkili zirve öncesi ABD ile kritik temas

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke ikili ilişkileri ele alındı.

İkili zirve öncesi ABD ile kritik temas
İkili zirve öncesi ABD ile kritik temas
GİRİŞ 12.06.2021 14:06 GÜNCELLEME 12.06.2021 14:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüşmede ikili ilişkiler başta olmak üzere Afganistan, Suriye, Libya, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs özelinde bölgesel gelişmeler değerlendirildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında NATO Zirvesi marjında yapılacak ikili görüşmenin detayları ve ele alınacak konular görüşüldü. 

NATO müttefiki olan Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin olumlu gündemle ilerletilmesi ve stratejik işbirliğine odaklanılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Türkiye-ABD ilişkilerini ilgilendiren tüm konuların karşılıklı çıkar ve saygı anlayışıyla ele alınması gerektiği hususunda mutabık kalındı.

YORUMLAR 2
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu GÖRÜŞMELERİ BÜYÜTMEYİN.. Onlar bize nasıl değer vermiyorsa, SİZDE VERMEYİN.. Reis Biden a SERT ÇIKMALISIN..
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Günümüz dünyasında iki ülke arasında yaşanacak bir savaş iki ülkeyle sınırlı kalmıyor. Bundan bütün dünya etkileniyor. Sadece Suriye de yaşanan iç savaşta bütün dünya bundan çok etkilendi. Bütün bunlar küresel barışın ne kadar önemli olduğunu bize göstermektedir. Suriye savaşında Türkiye'nin küresel barışa sağladığı katkı ortadadır. Buna Ukrayna Libya gibi devletleri de eklemekte mümkün dur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı