12 Haziran  2021 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Abdurrahman UNUTULMUŞ

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

 

Sinovac aşısı geliyor

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı aşılama çalışmalarının haziran sonunda 20 yaşa kadar düşeceğini açıkladı. Koca ayrıca, bu ay içinde 3.5 milyon doz Sinovac aşısının geleceğini söyledi.

 

LGS iddiasına yalanlama

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS'de benzer soru iddialarını yalanlayarak, "Tamamen dedikodu. Böyle bir şey olsa zaten ilk 1-2 saat içerisinde çıkarılırdı" dedi.

 

 

Basın ödülü Fraizer'a

 

ABD'de George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürüldüğü anları cep telefonuyla çeken ve dünyaya yayan Darnella Fraizer (Darnela Fıreyşır), en prestijli basın ödülü olan Pulitzer'e layık görüldü.

 

Aşı da olsan maske tak

 

Aşıların virüsü ne kadar yayıp ne kadar yaymadığını henüz tam olarak bilmediklerini açıklayan Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19 aşısı yaptırdıktan sonra da maske takılması gerektiğini açıkladı.

 

IMF: Türkiye büyüyecek

 

Uluslararası Para Fonu IMF, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 5.75 büyüyeceği tahmininde bulundu.

 

 

Kötü başladık

 

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020'nin açılış maçında Roma Olimpiyat Stadı'nda turnuvanın ev sahiplerinden İtalya'ya 3-0 mağlup oldu.

 

Aslan'dan iki transfer

 

Transfer sezonuna hızlı giren Galatasaray, Alpaslan Öztürk ve Aytaç Kara'yı kadrosuna kattığını açıkladı.

 

 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Burcu 14.06.2021 19:52
    Otoimmün hepatit hastasıyım ve bağışıklığı baskılayıcı ilaç alıyorum. Doktorum Sinovac olacaksın dedi ama aşı yok. Ne zaman gelecek bir bilgisi olan var mı?
  • Cemile 13.06.2021 18:23
    Teoman bey Sinovac için nerden randevu aldınız ağır alerjik reaksiyon sebebiyle ve raporum olduğundan sistem bana biontech vermiyor
  • hacı vat 12.06.2021 22:58
    ikisinden karışık yapabiliyor muyuz?
  • teoman 12.06.2021 21:35
    Oratalarda yalan yanlış bilgiler dolaşmıyor. 15 gün her iki aşıda gecikme oldu. Fakat bu akşam yanlı biri için sinovac aşısı için randevu aldım.
  • Perihan 12.06.2021 21:13
    Sinovac aşısı ilk geldiginde herkes burun kivirdi beyenmediler ucuz asi diye şimdide sinovac yok diye tantana yapıyorlar nasıl bir zihniyet anlamadım sayın bakanımız size minnetariz sağol var olun rabbim emek ve çabalarınızi goruyor