Van’da boğulmak üzere olan 4 kişi kurtarıldı

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Van Gölü’nün Çarpanak Adası açıklarında boğulmak üzere olan 4 kişiyi kurtardı.

Van’da boğulmak üzere olan 4 kişi kurtarıldı
Van’da boğulmak üzere olan 4 kişi kurtarıldı
GİRİŞ 13.06.2021 21:05 GÜNCELLEME 13.06.2021 21:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Olay merkez Tuşba ilçesi sınırlarında yer alan Çarpanak Adası açıklarında meydana geldi. Ada açıklarında 4 kişinin yüzdükleri esnada kıyıya dönemedikleri ihbarı üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, polis botuyla kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.

Ekipler kısa sürede ilk etapta M.V. ve M.D.Ö. isimli şahısları ve daha sonra da R.G. ile R.E.’yi başarılı bir şekilde kurtardı.

Konuya ilişkin Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Çarpanak Adası açıklarında 4 şahsın göl üzerinde yüzdükleri esnada suya açıldıkları, açığa doğru sürüklendikleri, kıyıya dönemedikleri ve kendileriyle irtibatın kesildiği ihbarı alındığı belirtildi. Açıklamada, “Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerince polis botu ile ivedilikle çıkış yapılmış, kısa süre içerisinde bölgeye ulaşıldığında kıyıdan yaklaşık 700 metre açıkta M.V. ve M.D.Ö. isimli vatandaşlar çok bitkin halde uzaktan kumandalı can simidi marifetiyle botumuza alınarak kurtarılmıştır. Kendileri ile yapılan ilk görüşmede 2 şahsın daha Çarpanak adasına doğru yüzdükleri öğrenilmesi üzerine ivedilikle ada istikameti taranarak şahısların ada kıyısında karada oldukları görülmüş R.G. ve R.E. isimli vatandaşlarda botumuza alınarak toplamda 4 şahıs sağ olarak kurtarılmıştır. Van Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızın can ve mal güvenliği için tüm çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir” denildi.

YORUMLAR 3
  • TR - SAKARYA 2 yıl önce Şikayet Et
    ... yarım ada ülkemde nüfusun %85 yüzme bilmiyor arkadaş !!!!
    Cevapla
  • TR - SAKARYA 2 yıl önce Şikayet Et
    1)- Türkiye genelinde çoluk çocuklarimizin %95 i yüzme bilmiyor, halbuki ülke sinirlarimiz denizlerle çevrilidir.. Avrupa'daki okullarda yüzme ve kurtma egitimi anaokullardan baslaniliyor, sonuç : yüzme ve kurtma egitimi almis çocuk orani %85 , Isviçre'de mesela bu oran %98, halbuki isviçrenin denize siniri yoktur. isviçre Milli egitim münfredatinda yüzme ve kurtarma egitimi zorunludur... Vay şöyle olmuş, böyle olmuş konuşmam, görüyorsunuz.. pekala Türkiye'deki Projelerinizde Yüzme ve kurtarma egitimi varmi ? daha da ileri gideyim, Türkiye genelinde Milletimin %80 i asker polis ambülansci hemsire doktor itfayeci can kurtaranin dahi yüzme ve kurtarma egitiminden bi-haber
    Cevapla
  • TR - SAKARYA 2 yıl önce Şikayet Et
    2)- ayrica, eger'ki Türkiye'nin ve KKTC 'deki sinirlarimizi haklarimizi kurumak savunmak istiyorsak.. Türkiye Milli Egitim Bakanligi vakit kaybetilmeksizin, ama derhal , TC.Milli egitim münfredatina yüzme ve kurtarma egitimini mecburi kilmali, okullarda yüzme ve kurtma egitimi anaokullardan baslamak suretiyle zorunlu hale getirmeli.. Yüzme bilmeyen bir Millet olarak anilmak zikredilmek istemiyoruz.. Yeni Türkiye'nin uyanma Vaktidir, yüzme ve bogulma esnasinda güvenli sekilde kurtarma yöntemlerin anlatimi tatbikati provasi.. Yüzme egitimi bir Lütuf degil bir zorunluktur.. dolaysiyla Milletimin çoluk çocuklarimizin güvenligi esastir, herseyden üstündür.. saygiyla arz-ederim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!