AÖF yaz okulu sınavları yüz yüze mi olacak? Anadolu Üniversitesi kayıt ve sınav tarihlerini duyurdu!

AÖF yaz okulu kayıt ve sınav tarihleri Açıköğretim Fakültesi öğrencileri tarafından araştırılmaya başlandı. Bahar dönemi sınav sonuçlarının duyurulmasının ardından başarısız dersleri bulunan öğrenciler yaz okulunda dersleri vererek mezun olmanın hesaplarını yapıyor. Anadolu Üniversitesi yaz okulu sınav tarihlerini açıkladı. Peki AÖF yaz okulu sınavları online mı yapılacak? İşte 2020-2021 AÖF yaz okulu sınav takvimi...

AÖF yaz okulu sınavları yüz yüze mi olacak? Anadolu Üniversitesi kayıt ve sınav tarihlerini duyurdu!
AÖF yaz okulu sınavları yüz yüze mi olacak? Anadolu Üniversitesi kayıt ve sınav tarihlerini duyurdu!
GİRİŞ 16.06.2021 17:20 GÜNCELLEME 16.06.2021 17:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AÖF yaz okulu sınav takvimi belli oldu. Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmak isteyen ve yapılan dönem sonu sınavlarında başarısız dersi bulunan adaylar yaz okulu sınavları için yapılacak açıklamayı bekliyordu. AÖF’te önlisans ve lisans eğitimi alan öğrencilerin mezuniyet şartları değişiklik gösteriyor. Anadolu Üniversitesi Yaz okulu sınavlarında gerekli krediyi toplayarak mezun olmak için öğrencilere fırsat veriyor. Lisans bölümlerinde en az 240 AKTS’lik ön lisans öğrencileri için 120 AKTS’lik derslerin başarıyla tamamlanmış olması gerekiyor. Öğrencilerin akıllarına yer eden bir diğer soru ise yaz okulu sınavlarının nasıl yapılacağı oldu. Peki 2021 AÖF yaz okulu sınavları yüz yüze mi olacak? İşte Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanan takvim…

2021 AÖF Yaz Okulu Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanan takvime göre AÖF yaz okulu kayıt yenileme işlemleri 01-04 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar normal dönemde olduğu gibi kayıt yenileme işlemlerini anadolu.edu.tr adresinden gerçekleştirebilecek. 5 Temmuz’da ise yaz okulu dersleri başlayacak. Yaz okulu dersleri ise 20 Ağustos’ta sona erecek.

Yaz Okulu Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Açıklanan sınav takvimine göre yaz okulu sınavları 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İşte Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanan yaz okulu takvimi;

01-04 Temmuz 2021 Kayıt Yenileme

05 Temmuz 2021 Derslerin Başlangıcı

15 Temmuz 2021 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Tatili

19‒23 Temmuz 2021 Kurban Bayramı Tatili

20 Ağustos 2021 Derslerin Bitimi

23-27 Ağustos 2021 Yaz Okulu Sonu Sınavları

31 Ağustos 2021 Yaz Okulu Sonu Sınavları Harf Notlarının Teslimi için Son Tarih

06-08 Eylül 2021 Yaz Okulu Sonu Mazeret Sınavları

09 Eylül 2021 Yaz Okulu Sonu Mazeret Sınavı Harf Notlarının Teslimi için Son Tarih

13 Eylül 2021 Yaz Okulu Açılan Birimlerde Tek Ders Sınavı Başvurusu için Son Tarih

15 Eylül 2021 Tek Ders Sınavı

17 Eylül 2021 Tek Ders Sınavı Harf Notlarının Teslimi için Son Tarih

Yaz Okulu Sınavları Online Mı Yapılacak?

Anadolu Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz ve bahar yarıyılında ara sınav ve final sınavlarının online olarak gerçekleştirdi. Yaz okulu sınavlarının nasıl yapılacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak sınavlara katılacak öğrenci sayısının fazla olması ve koronavirüs önlemlerin devam etmesi nedeniyle sınavların online olarak yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde detaylara haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

AÖF Mezun Olduğum Nasıl Anlayabilirim_

Mezuniyet diploması doğrulması Anadolu Üniversitesi resmi internet sayfası üzerinden gerçekleştirilebiliyor. AÖF’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada “ Mezuniyet işlemleri devam etmekte olup birkaç gün içinde mezuniyet durumunuz sayfaya yansıdıktan sonra E-devletten mezun yazısı alabilirsiniz. Diplomalar sınav sonuçları açıklandıktan sonra 20 iş günü içinde bağlı olduğunuz büroya gönderilir." ifadeleri yer aldı. Sizde aşağıda bulunan adres üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.

AÖF Diploma Sorgulama Sayfası İçin Tıklayınız!

Açıköğretim Fakültesi Mezuniyet Şartları Neler?

AÖF İşletme ve İktisat Fakültelerinde mezun olmak isteyen ön lisans öğrencilerinin en  az 120 AKTS kredilik dersi başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir. 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olmak isteyen öğrencilerin ise tüm 240 AKTS kredilik dersi başarıyla tamamlamış olması gerekir. Mezuniyet için öğrencilerden Genel Not Ortalamasının (GNO) 2.00 ve üzeri olması beklenmektedir. Ayrıca öğrencilerin FF, YZ ve DZ notu olmaması gerekir.

Bütün dersleri başarıyla tamamlamış FF,YZ ve DZ notu olmayan ancak Genel Not Ortalaması 2.00'ın altına kalan öğrencilerin mezun olabilmeleri için CC'nin altında olan dersleri tekrar alarak Genel Not Ortalamasını 2.00'ye yükseltmeleri gerekmektedir.

 

YORUMLAR 1
  • aglot 2 yıl önce Şikayet Et
    online yapılmasa çok saçma olur. sağlık daha önemli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...