DGS sınav yerleri için ÖSYM takvimi paylaştı! 2021 DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?

DGS sınav yerleri, başvuruların sona ermesiyle merak konusu oldu. 2 yıllık meslek yüksekokulu ve açıköğretim fakültelerinden mezun olan adaylar eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına tamamlamak için 11 Temmuz’da yapılacak DGS sınavına katılacak. Sınava girecekleri okulları öğrenmek isteyenler DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor. ÖSYM yayınladığı kılavuzda sınav giriş belgesi için tarih verdi…

DGS sınav yerleri için ÖSYM takvimi paylaştı! 2021 DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?
DGS sınav yerleri için ÖSYM takvimi paylaştı! 2021 DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 15.06.2021 18:44 GÜNCELLEME 15.06.2021 18:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

DGS sınav giriş belgesinde adayların sınava girecekleri okul, adres bilgisi salon ve sıra numarası yer alıyor. Temmuz ayında düzenlenecek Dikey Geçiş Sınavında adaylar yanlarında renkli veya renksiz olarak sınav giriş belgelerini bulundurmak zorunda. Önlisans fakültelerinden mezun olan veya sınava girme hakkını edinen adaylar ÖSYM’den yapılacak sınav yeri açıklamasına kilitlendi. Yayınlanan başvuru kılavuzunda giriş belgelerinin erişime açılacağı tarih duyuruldu. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden belirlenen tarihte T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yapanlar DGS sınav yerlerini sorgulayabilecek. Peki 2021  DGS sınav giriş belgesi ne zaman açıklanacak?

2021 DGS Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı 11 Temmuz tarihinde düzenlenecek. ÖSYM sınav öncesinde yayınladığı başvuru kılavuzunda sınav giriş belgelerinin adreslere gönderilmeyeceğini belirtirken adayların belgelerini T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden edinebileceklerini belirtti. DGS sınav giriş belgesinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile öğrencinin fotoğrafı yer alacak.

Sınav Ücretini Yatırmayan Adaylara Belge Düzenlenmeyecek!

Adaylar sınav giriş belgelerini yazıcıdan edinirken belge üzerinde adayın fotoğrafının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzünde ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim ve işaret bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak, belirlenen tarih içerisinde ücretini yatırmayan adaylar için sınav giriş belgesi düzenlenmeyecektir.

DGS Sınavına Girişte Hangi Belgeler İstenecek?

Adaylar fotoğraflı nüfus cüzdanı, fotoğraflı T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslıyla  sınava giriş yapabilirler. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartı, öğrenci kimlik kartı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir. Bu belgelerden birisi ve sınav giriş belgesiyle adaylar sınava katılabilir. Sınav giriş belgesinde belirtilen salon haricinde bir merkezde sınava giren adayların sınavları geçersiz sayılır. Sınavın başlamasına en az 1 saat kala adaylar sınavın gerçekleştirileceği yerde bulunmaları zorunludur.

2021 Dikey Geçiş Sınavı Soru Sayısı ve Süresi!  

DGS sınavında önlisans mezunu adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav saat 10:15’de başlayacak ve adaylara 120 soru yöneltilecektir. Bu soruların cevaplanması için belirlenen süre ise 150 dakikadır. DGS yerleştirme işlemlerinde adayların sayısal ve sözel alandan elde ettikleri puanlar ile birlikte önlisans eğitimlerinde aldıkları akademik not ortalaması ( Ön lisans Başarı Puanı) belirleyici olacaktır.

YORUMLAR 1
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    keşke kayıt için geç kalanlara 1 gün daha verilse
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı