AÖL mazeretli kayıt yenileme ne zaman sona erecek? MEB AÖL 3. dönem sınav tarihleri belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı, 3. dönem kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemleri 11 Haziran tarihinde sona erdi. Çeşitli nedenlerle kayıt yaptıramayan adaylar için MEB mazerete bağlı kayıt tarihlerini duyurdu. Açık Lise 3. dönem sınavları online olarak AÖK Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Peki AÖL mazeretli ilk kayıt ve kayıt yenileme ne zaman yapılacak?

AÖL mazeretli kayıt yenileme ne zaman sona erecek? MEB AÖL 3. dönem sınav tarihleri belli oldu!
AÖL mazeretli kayıt yenileme ne zaman sona erecek? MEB AÖL 3. dönem sınav tarihleri belli oldu!
GİRİŞ 16.06.2021 17:22 GÜNCELLEME 16.06.2021 17:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 17 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında alındı. Eğitimlerini Açık Öğretim Liselerinde sürdüren ve lise diploması hakkı elde etmek isteyen binlerce aday kayıtlarını tamamladı. Kayıt yenileme işlemlerini yapmayan adaylar için MEB son bir hak tanıdı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yazıda mazeretli kayıtların yapılabileceği bildirildi. Kayıt yenileme işlemleri ders seçimi ve kayıt yenileme ücretinin yatırılması ile gerçekleştiriliyor. Koronavirüs önlemleri nedeniyle 3. dönem sınavları daha önce olduğu gibi internet üzerinden yapılacak. Kayıt yenileme yapmayan öğrenciler sınavlara katılamayacak. Peki AÖL sınavları ne zaman, kayıt yenileme ne zaman sona erecek? İşte 2021 AÖL mazeretli kayıt tarihleri…

AÖL Mazeretli İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme Ne Zaman?

Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemini 11 Haziran tarihi itibariyle yapmayan öğrenciler için mazerete bağlı kayıt işlemleri 18 Haziran 2021 tarihi mesai bitimine kadar yapılacak.

AÖL Kayıt Yenileme Nasıl Yapılacak?

Yeni kayıt yaptıracak adayların Halk Eğitimi Merkezleri aracılığıyla biyometrik fotoğraflarını sisteme tanımlamaları gerekmektedir.  Kayıt yenileme işlemi yapacak adaylar 18 Haziran tarihine kadar sınava girecekleri dersleri seçecek ve AÖL kayıt yenileme ücretini yatırarak Açık Öğretim Lisesi sisteminde öğrencilik durumunun aktif hale gelmesini bekleyecek. AÖL kayıt yenileme ücreti 50 TL olarak belirlenmiştir. Okul Aile Birliği hesabına ayrıca 5 TL yatırılacak.

AÖL Online Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi sınavları 03-07 Temmuz arasında online olarak düzenlenecek. Sınavlar Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve öğrenci şifresiyle giriş yapılacak.

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    ek sınav online mı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...