Kabine Toplantısı bugün yapılacak mı? Toplantının ana gündem maddeleri neler?

Normalleşme sürecinin detaylarının açıklanacağı kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programındaki yoğunluk nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Peki kabine toplantısı bugün saat kaçta yapılacak?

Kabine Toplantısı bugün yapılacak mı? Toplantının ana gündem maddeleri neler?
Kabine Toplantısı bugün yapılacak mı? Toplantının ana gündem maddeleri neler?
GİRİŞ 21.06.2021 08:17 GÜNCELLEME 21.06.2021 08:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Koronavirüs vaka sayılarının düşmesi ile birlikte 1 Haziran'dan itibaren normalleşme döneminin sinyalleri verildi. Özellikle yaz mevsimine girdiğimiz bu dönemde aşılamanın hızlanması ile birlikte kısıtlamaların da kaldırılması bekleniyor. Bu hafta içi yapılması beklenen kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi'ne katılım sağlaması ile ileri bir tarihe ertelendi. Normalleşme sürecinin başlamasını bekleyen vatandaşlar ise bu süreci yakından takip ediyor. İşte kabine toplantısının yapılacağı tarih...

Kabine Toplantısı Ne Zaman, Saat Kaçta?

Ertelenen Kabine toplantısı 21 Haziran 2021 Pazartesi saat 16:00'da yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantı sonrası saat 19.30 gibi kameralar karşısına geçerek kamuoyuna açıklaması yapması bekleniyor.

Kabine Toplantısında Hangi Maddeler Ele Alınacak?

Kabine toplantısının en önemli gündem maddesi koronavirüs ve yeni normalleşme süreci olacak. Vaka ve vefat sayılarının seyri, aşılama sürecindeki son durum ve yerli aşı çalışmaları ele alınacak. Ardından yeni normalleşme sürecinin detayları açıklanacak. Yasakların tamamen kalkıp kalkmayacağı toplantının ardından belli olacak. 

Aşıda Kırılan Rekor Rahatlama Getirebilir!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs gündemi ile yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Uzmanlar, aşılamada kırılan rekorun temmuz ayında rahatlama sağlayacağı görüşünde.

50 milyon kişinin çift doz aşı olması ile toplumsal bağışıklık sağlanabilecek. Sonbaharda açık alanlarda maske zorunluluğunun kalkması planlanıyor. Kademeli normalleşme sürecine ilişkin konuşan, Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, şunları kaydetti: İnsanlar dikkat ettiği takdirde pazar günü de açılma söz konusu olabilir. Akşam saatlerindeki kısıtlama 22.00 yerine 23.00'e alınabilir. Bireysel önlemlere dikkat edip sırası gelenin aşı olduğu bir zaman dilimi yaşayabilirsek, hem temmuzda hem de güz döneminde toplumsal bağışıklığın sağlanması ile çok da iyi zamanlarımızın olabileceğine inanıyorum.

Dışarıda fiziksel mesafeye uyarsak, kapalı ortamlarda iyi havalandırılan ortamlarda maskesiz belli zaman dilimlerinde durmak mümkün olacaktır. Kalabalık AVM'ye, banka şubesine ya da hastanelerde maske takmak söz konusu olup onun dışındaki alanlarda maskesiz yaşamın olacağını düşünüyorum güz döneminde.

YORUMLAR 2
  • KütahyAli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaklaşıyor yaklaşmakta olan. Allah sonumuzu hayreylesin. İnternetde hiçte hoş olmayan şeyler konuşuluyor. Konuşanları nedense kırmızı bültenle bile aramıyormuşuz. İddilar almış arşa çıkmış cevap vereni bırakın toplantılar bile erteleniyor. 21 Haziran öncesi inşallah reisin ülkeyi bu durumdan kurtaracak adımlar atar. Sonuçta kabine toplantısı öne alınabilir nasıl erteleniyorsa vesselam...
    Cevapla
  • Ferdi Tam 2 yıl önce Şikayet Et
    Metrobüs tramvay ve Belediye otobüsleri tıklım tıklım dolu iken ne deseniz boş....millet kör değil...açın heryeri yeter artık....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'