GENAR Başkanı İhsan Aktaş seçim anketlerinde Cumhur ve Millet ittifakından ziyade yanıltıcı faktöre değinerek 'Nihayetinde yarışa girecek kişi Tayip Erdoğan. Erdoğan'ın her partinin tabanından oy aldığına dair okumalarımız var.' dedi.

GENAR Başkanı İhsan Aktaş'ın seçim anketlerinin yorumlamakta aciz kaldığı değişkenleri ve seçim yarışında parti ve ittifakların çıkaracağı adaylara ilişkin analizi şu şekilde,

CHP'DE ADAY SORUNU?

CHP'nin adayı kim olacak, başlı başına bir mesele. Diğer ittifaklarda aday kim olacak. Geçtiğimiz günlerde bir araştırma yayınlandı. (Avrasya Araştırma'nın anketi) Öyle bir tasarım var ki araştırmada bütün adaylar Recep Tayyip Erdoğan'ı geçebilir sadece Kılıçdaroğlu geçemiyor. Yani sen yarışa girme, 'Sen Genel Merkez'de otur' şeklinde mesaj okudum bu araştırmada. 

AKŞENER DE ADAY OLMAK İSTİYOR

CHP'de devam eden bir süreç var. Belediye başkanlarından biri mi aday olacak yoksa kurumsalın temsil ettiği bir aday mı olacak. Kurumsal ağır basarsa Kılıçdaroğlu aday gibi duruyor. Diğer taraftan Meral Akşener de aday olmak istiyor. Bu da bir vakıa. 

ERDOĞAN HER PARTİNİN TABANINDAN OY ALIYOR

Yarışa iki türlü bakabiliriz. Partiler düzeyinde ele aldığımız zaman Cumhur ittifakıyla Millet ittifakı, başa baş bir tablo var. Fakat nihayetinde yarışa girecek kişi Recep Tayip Erdoğan. Erdoğan'ın her partinin tabanından oy aldığına dair okumalarımız var. Millet ittifakının içinde HDP olmadan bir karşılık olmuyor.

HDP KENDİ ADAYIYLA SEÇİME GİRERSE?

Var sayalım ki HDP seçime kendi adayıyla girdi. Recep Tayyip Erdoğan da Millet ittifakının adayıyla yarışa girdi. HDP'nin desteği bütünüyle Millet İttifakının yanında olmadan Millet ittifakının yarışa girmesinin çok da anlamı olmuyor. HDP'nin yüzde 10 değişmeyen bir oyu var. HDP'nin desteği olmadan Millet ittifakının tasarımlarının bir karşılığı olmayacaktır.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Ke mal Abi 18.06.2021 20:40
    Iyi ki CHP nin başında Kilictaroglu var yoksa sittin sene 20 yıl iktidar olamazdık Allah razı olsun beceriksizliğinden, yeteneksizliginden, siyasetten alamamasından, hdp ye yakın durmasından.
  • TÜRK 18.06.2021 09:15
    rabbim bayrağımızı devletimizi korusun hainlere fırsat vermesin aminnnnnnnn
  • Erdem 18.06.2021 00:23
    Cocuklugum..terör haberleriyle geçti..yani 90 lı yillar..bu hainler le ittifak yapacak zihniyete şasarim..butun..milletimiz..asla unutmasin..ne cabuk unutttunuz..daglıca baskinlarini semdillli yuksekova ovacik cukurca.10 binlerce sehitlerimizi verirken..siyasi cikarlar bu kadar önemli mi..ben inaniyotum ki bu memlekette ruhunu cebini o kadar cok satmiş hain var ki..gerisini siz düsunun..allah sonumuzu hayırli eylesin..
  • Byd 17.06.2021 23:06
    Millet itifakı ın adayı akşener gibi görünüyor, dış mihraklarda destek oluyor olabilir bunu not edelim.
  • emre19 17.06.2021 22:28
    Hdp, eksi çarpan denklemdir. Çarpımı daima sıfırdır. Cünkü 1915ermeni katliamı yapılmıştır diyen bir görüş Türkiyeyi Temsil etmez. Çünkü onların ermeni den farkları yoktur. Kendini de inkar etmiştir.
Daha fazla yorum görüntüle