20 Haziran 2021 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kamera: Serdar GÜNEŞ

 

Aşı pozitiflik oranını düşürdü 

Aşılama hızla devam ederken, olumlu sonuçlar yüz güldürüyor. Ankara Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 5 laboratuvarda mart ayında gelen günlük 8 bin numune sayısı 2 bine, pozitiflik oranı da yüzde 30’dan 10’a geriledi.  

Kanal İstanbul müsilajı azaltacak 

Kanal7’de Başkent Kulisi programında Mehmet Acet’in sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’la birlikte su sıcaklığında değişim olacağını, bu durumun da müsilajı  engelleyeceğini söyledi.  

Yunan komutandan provokatif uçuş 

Türkiye ile Yunanistan arasında ilişkilerin ılımlı bir ortamda sürmesi için diplomatik görüşmeler devam ederken, Yunan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, önceki gün ege semalarında şov yaptı.  

Tarihi seçimde Erdoğan ve Aliyev’e oy 

İran'da İbrahim Reisi'nin kazandığı cumhurbaşkanlığı seçiminde, Erdoğan ve Aliyev'e de oy atıldı. 

 

‘BioNTech kısırlık yapıyor mu’ araştırması 

BioNTech ve Moderna aşılarının kısırlık yaptığı iddiası çürütüldü. ABD’de yapılan araştırmada, çift doz aşıdan sonra sperm sayısında ve kalitesinde artış olduğu belirlendi.  

 

Yeni kararlar bekleniyor 

Kabine, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak. Kademeli normalleşme adımları ele alınacak. Pazar günü kısıtlamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı netleşecek.  

       

Burak Elmas’tan Fatih Terim açıklaması 

Galatasaray’ın çiçeği burnunda başkanı Burak Elmas, taraftarların merak ettiği soruya cevap verdi. Elmas, Fatih Terim hakkında, “Verdiğimiz sözlerin gereğini yapacağız” dedi.  

Yorumlar 1 Yorum Var
  • burak van 20.06.2021 17:44
    lütfen bu pazar yasağını kaldırın gece yasağını 24 e uzatın