YKS sınav süresinde önemli değişiklik! 2021 YKS (Üniversite sınavı) ne zaman yapılacak?

Üniversite sınavı olarak bilinen Yükseköğretim Kurumu Sınavlarının (YKS) yapılmasına kısa bir zaman kaldı. ÖSYM geride bıraktığımız yıl düzenlenen sınava kıyasla önemli bir değişikliğe gitti. Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınav süresi değişti. Açıklanan verilere göre bu yıl 2 milyon 607 bin aday YKS sınavında ter dökecek. Peki 2021 YKS ne zaman yapılacak? Sınavlar AYT, TYT ve YDT olmak üzere üç oturumda düzenlenecek. İşte sınavla ilgili yapılan değişiklik…

YKS sınav süresinde önemli değişiklik! 2021 YKS (Üniversite sınavı) ne zaman yapılacak?
YKS sınav süresinde önemli değişiklik! 2021 YKS (Üniversite sınavı) ne zaman yapılacak?
GİRİŞ 22.06.2021 17:35 GÜNCELLEME 23.06.2021 14:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

YKS sınav tarihleri, üniversite sınavına katılacak adayların gündeminde birinci sırada. Sınava az bir zaman kala ders tekrarlarına hız veren milyonlarca öğrenci hayalindeki üniversitede eğitim alabilmek çabalayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada üniversitelerin akademik takvimlerini 1 Eylül sonrasında hazırlayabileceklerini duyurmuştu. 2020-2021 eğitim öğretim yılında YKS sınav sonuçlarına göre üniversite kazanan öğrenciler yüz yüze eğitime başlayabilecek. Öğrencileri heyecanlandıran bu gelişme sonrası YKS sınavına son hazırlıklar yapılmaya başladı. ÖSYM, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle sınavla ilgili önemli kararlar almıştı. Bu yıl başvuru kılavuzunun açıklanması ile üniversite sınavına ait tüm detaylar belli oldu. TYT sınav süresi değişti. Peki 2021 YKS ne zaman yapılacak? İşte Yükseköğretim Kurumları sınavı süre ve soru sayıları…

YKS çıkmış sorular | ÖSYM 2020-2019-2018 yılında üniversite sınavında hangi sorular soruldu?YKS çıkmış sorular | ÖSYM 2020-2019-2018 yılında üniversite sınavında hangi sorular soruldu?

ÖSYM’den Sınavla İlgili Önemli Değişiklik!

2020 yılında gerçekleştirilen üniversite sınavında koronavirüs nedeniyle önemli düzenlemeler yapılmıştı. Bu yıl yapılan bu düzenlemelerde  değişikliğe gidildi. Geride bıraktığımız yılda yapılan sınavda adaylar sadece 1. dönem konularından sorumlu tutulmuştu. Bu yıl müfredatın tamamından üniversite sınavında soru gelecek. Öğrencilerin pandemi şartlarından en az şekilde etkilenmesi için tercihlerde baraj puanı 170’e çekilmişti. Bu yıl baraj puanı 180 olarak değiştirildi.

Son olarak 2020 yılında düzenlenen üniversite sınavında Temel Yeterlilik Testi süresi 165 dakika olarak belirlenmişti. Bu yıl yapılacak YKS sınavının oturumlarından olan TYT sınavında süre 135 dakika olarak belirlendi. 

2021 YKS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2021 Üniversite Sınavı Süresi ve Soru Sayıları 

TYT sınavı 26 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'de başlayacak. Temel Yeterlilik Testi oturumu 135 dakika sürecek. Ardından öğrenciler 27 Haziran Pazar günü Alan Yeterlilik oturumuna katılacak. AYT  sabah saat 10.15'te başlayacak ve öğrencilere soruların çözümü için 180 dakika süre verilecek. 27 Haziran öğleden sonra YDT sınavı düzenlenecek. Saat 15.30'da başlayacak Yabancı Dil Testi 120 dakika sürecek.

Temel Yeterlilik Testinde  (TYT) adaylara 120 soru yöneltilecek.

Alan Yeterlilik Testinde (AYT) üniversite adaylarına 160 soru sorulacak.

Yabancı Dil Testinde (YDT) soru sayısı 80 olarak belirlendi.

Hafta Sonu YKS Sınavına Katılacak Öğrenciler Dikkat!

YKS sınav giriş yerleri geçtiğimiz günlerde ilan edildi. Öğrenciler sınav yerlerini ÖSYM AİS üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreleriyle sorgulayabilecek. Koronavirüs önlemleri nedeniyle sınavdan en az 1 saat önce öğrencilerin sınavın gerçekleştirileceği sınav merkezlerinde hazır olması gerekiyor. Öğrenciler sınava girerken yanlarında sınav giriş belgesi (aday fotoğrafının net bir şekilde belli olduğu) nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. kimlik kartı ve geçerlilik süresi dolmamış pasaportla sınava giriş yapacak. Bu kimlik belgeleri haricinde sürücü belgesi, mesleki kimlik kartı, öğrenci belgesi sınava girişte kabul edilmeyecek. 

Önemli: Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafın olması zorunludur. Geçici Kimlik Belgesinde fotoğrafı olmayan adaylar, sınava alınmayacaklardır.)

YORUMLAR 3
  • vatandaş1 2 yıl önce Şikayet Et
    günaydın!
    Cevapla
  • Immim mi ne 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir şey
    Cevapla
  • İsmy 2 yıl önce Şikayet Et
    Dün e göre ne değişti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi