LGS sonuçları için MEB'den kritik tarih! 2021 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğrencilerin 8. sınıfın ardından lise hayatına başlayacakları okulları belirleyecek LGS sınavı 6 Haziran tarihinde düzenlendi. Şimdiden tercih edecekleri liselerin listelerini hazırlamaya başlayan öğrenciler 2021 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS merkezi sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. İşte 2021 LGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih..

LGS sonuçları için MEB'den kritik tarih! 2021 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?
LGS sonuçları için MEB'den kritik tarih! 2021 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 23.06.2021 09:34 GÜNCELLEME 23.06.2021 09:34

Milyonlarca öğrencinin geleceğini etkileyecek Liselere Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenen sınav Haziranın ilk haftasında düzenlendi. Gözler sonuçları ilan edecek Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. Heyecanlı bir şekilde sonuçların açıklanmasını bekleyen öğrenciler MEB tarafından yayınlanan takvime erişmeye çalışıyor. Sınavın hemen ardından soru ve cevapların yayınlanması ile puan hesabı yapan öğrenciler gidebilecekleri liseleri araştırıyor. 2021 yılında sınavla öğrenci kabul edecek liselerin kontenjanları belli oldu. Anadolu Lisesi 56 bin, Fen Liseleri, 36 bin, Anadolu İmam Hatip Liseleri puanla 36 bin öğrenci kabul edecek. Sonuçların ilan edilmesiyle tercih takvimi belli olacak. Peki 2021 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB sınav sonuç tarihi...

2021 LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan takvime göre 30 Haziran 2021 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler 9 gün sonra sınav sonuçlarını meb.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve doğum tarihleriyle sorgulayabilecek. Öğrencilerin evlerine veya e-posta adreslerine sınav sonuç belgeleri gönderilmeyecek. 

LGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Sonuçların duyurulmasının ardından MEB merkezi sınav puanıyla öğrenci kabul edecek liselerin detaylı kontenjanlarını açıklayacak. 2020 yılında sonuçlar 16 Temmuz'da erişime açılmış ve 4 gün sonra LGS tercihleri alınmaya başlamıştı. Bu süre göz önünde bulundurulduğunda 4 Temmuz tarihinde adayların tercih işlemlerinin başlaması ön görülüyor. Tercih listesinde adaylar en fazla 10 okulu tercih edebilecek.

Sınava Giren Adaylar Dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı Uyardı!

Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava katılan, cevap kağıdı, sınav evrakı eksik olan, kopya çeken, cevap kağıdının okunmasını engelleyici karalamalarda bulunan, başka öğrenciye ait sınav evrakını kullanan veya başka adayın yerine sınava katılan adayların sınavları geçersiz sayılacak. Milli Eğitim Bakanlığı merkezi sınav yönergesinde belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiği görevlilerce tespit edilen ve tutanak tutulan öğrencilerin sınavları iptal olacak.

Sınav İtirazları Sonuçlar Açıklandıktan Sonra Başlayacak!

6 Haziran'da düzenlenen sınavın sonuçlarının 30 Haziran'da açıklanmasıyla itiraz başvuru süreci başlayacak. Sorulara, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar 5 iş günü içerisinde ÖDSGM resmi internet sayfası üzerinde bulunan e-itiraz bölümünden elektronik olarak yapılacak.

Yapılan başvuruların incelenmesi için Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine " Kurumsal Tahsilat Programı" başvurusu adı altında 20 TL yatırılması gerecek. Ayrıca itirazda bulunan adaylar bankamatik, internet bankacılığı aracılığıyla banka kartı veya kredi kartıyla itiraz ödemesi yapabilecek.

Okulların Kontenjanları Belli Oldu!

2021 yılında merkezi sınav puanıyla öğrenci alacak liselerin kontenjanları belli oldu. Öğrenciler LGS sınavından aldıkları puanlara göre çeşitli liseleri tercih edebilecek. Anadolu Lisesi için 56 bin 396, Fen Lisesi için 36 bin 980, Sosyal Bilimler Liseleri için 10 bin 142, Anadolu İmam Hatip Liseleri 36 bin 712, Meslek ve Teknik Anadolu Liseleri için bu yıl 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak