21 Haziran 2021 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Gamze TÜRK
Kurgu: Abdurrahman UNUTULMUŞ

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

‘3. doz’ pazar arama girişimi

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs aşısında üçüncü dozun gerekliliği için yeterli veri olmadığını söyledi. Ceyhan, aşı şirketlerine pazar oluşturmak için bu iddianın ortaya atıldığını öne sürdü.

AYM’den HDP kararı

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada ilk incelemeyi yaptı. Yüksek Mahkeme, iddianameyi kabul etti.

Güvenliğimiz El-Bab'tan başlar

Gaziantep Valisi Davut Gül, "Güvenli Bölge”de 3200 bombalı eylemin engellendiğini söyleyerek, "O yüzden Türkiye'nin güvenliği El-Bab'tan başlar" dedi.

'Antalya'ya gitmeyin' diplomasisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rum mevkidaşı Nikos'un diğer ülkelerin bakanlarını arayarak, Antalya Diplomasi Forumu'na katılmamaları yönünde talepte bulunduğunu açıkladı.

Paşinyan'la yeniden

Ermenistan'da yapılan erken seçimi, oyların yüzde 53,92'sini alan Nikol Paşinyan'ın partisi kazandı. Böylelikle Paşinyan, başbakanlık görevine devam etme şansını yakaladı.

 

Dövizde yükseliş devam ediyor

Döviz kurlarında geçen hafta başlayan yükseliş trendi, yeni haftanın ilk işlem gününde de devam ediyor. Dolar 8,77 Euro ise 10,41 seviyesine yükseldi.

Millilerden tatsız veda

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020 A Grubu üçüncü ve son maçında İsviçre'ye 3-1 mağlup olarak turnuvaya sıfır puanla veda etti.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Dursun 22.06.2021 00:43
    Bu tiplere dikkat edelim. Bunlar, Hayvandan bulaşmaz dediler ama virüsün çıktığı wuhan zaten hayvan pazarı idi. Çocuklara bulaşmaz dediler ölenlerin %12 si çocuktu. ilk 6-7 ay yanlış tedavi protokolü uyguladılar. Aşı da da bir dalavere yapıyorlar. İngiltere Rusya Almanya aşılanmıştı ne oldu peki? Türk aşısı olana kadar bu ülkede kimseyi zorla aşılatamazsın M Ceyhan. Zaten bu işi o kadar bilsen aşıyı üretirdin hem devlet bunların mali durumlarını bir incelemeli bence
  • Faik 21.06.2021 23:28
    öyle bir senaryo hazırlandı ki havadan geçiyor nefesten geçiyor beyaz elbiseli tam kamufle doktor resimleri insanları korkutarak bu hastalığı kabul ettirdiler halbuki 2017 yılında avrupada gripten ölen 21 bin kişi vardı öldürücü grip o zaman vardı bunu fırsata çevirip bazı kişiler rant elde etti dünya ekonomisini düşürdüler samimi söylüyorum en başından beri aldatıldık aşılar hikaye 10 yıllık geçmişi olmayan aşı yapılmamalı yan tesirleri belli değil insanlar kobay durumuna getirildi
  • yorum yazan 21.06.2021 22:04
    Yorumlardan da görüldüğü üzere artık millet uyanıyor. Bu işte bir iş var. Birilerinin vicdanına sığmıyor olan biten. Bu iş baştan sona ilaç şirketlerinin bir oyunuydu zaten. Bu nasıl ölümcül bir salgın da günlük ölü sayımız her şehirde 1-2 civarı??? Koştura koştura aşı olmaya gidilmemesi lazım. Camı kıran çocuklar biraz sonra sokaktan geçen camcının akrabası.
  • Habil 21.06.2021 20:27
    İşyerinde biz de aşı olduk bugün ama imzaladığımız kağıtta sorumluluk kabul edilmediğine dair madde var hem aşı olun deyip hem sorumluluk kabul etmemek ne demek birisi de çıksın bunu açıklasın
  • Bahri 21.06.2021 20:21
    Ben bir servis şoförü olarak aracımda hemen arkamda ve ön sağda oturan yolcularım covit oldu. Kapalı ortamda yazın klima kışın kalorifer çalıştırdığınız halde başka kimseye bulaşmadı.Bi garip durum.
Daha fazla yorum görüntüle