Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında bir araya geldiği ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesine ilişkin, "ABD ile diyalog kanallarımızı her düzeyde güçlendirmek suretiyle Biden ile yakaladığımız güzel iklimi, ülkelerimiz bakımından maksimum faydaya dönüştürmekte kararlıyız." dedi.

Başkan Erdoğan, Biden'la yaptığı görüşme hakkında şu ifadeleri kullandı;

Yaklaşık 17 yıllık bir geçmişimiz olan Biden'la ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemi başlatmak üzere bir araya geldik. Bundan sonraki işbirliği alanları hususunda verimli görüş alışverişinde bulunduk. ABD ile üstesinden gelinemeyecek hiç bir meselemizin bulunmadığı konusunda mutabık kaldık. ABD ile yeni bir dönemin kapılarını araladığımıza inanıyoruz. ABD ile diyalog kanallarımızı geliştirme ve maksimum faydaya dönüştürmekte kararlıyız. Önümüzdeki dönemde hem ittifakla hem müttefiklerimizle daha yakın ve yapıcı iş birliği içinde olacağız. Sorun başlıklarını ise karşılıklı hassasiyetlerimiz ve beklentilerimiz ekseninde zaman içinde çözüme kavuşturacağımıza inanıyoruz.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • özkan 22.06.2021 08:52
    ülkemizin çıkarına olan herşey yapılabilir. zaten devletlet arası ilişkiler çıkara dayalıdır. çıkar bitince dostluk biter.
  • halıl 22.06.2021 02:34
    Amerıakya hıç güvenılmez aman aman dikkat..
  • gasap haydo 22.06.2021 00:28
    reis zamanını boşa harcıyon
  • Hacivat 22.06.2021 00:08
    Inanmiyorum
  • Fani 21.06.2021 23:40
    ABD nin şamarindan usanmadı hiç bir iktidar hep esas duruş gösterdi... ABD den uzakdur kralsinnnnn reis
Daha fazla yorum görüntüle