AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen CNN Türk canlı yayınında AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını açıkladı.

Muhalefetin erken seçim talepleri sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anketin sonuçlarını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve kamuoyu araştırmacısı Mustafa Şen, CNNTürk'deki Tarafsız Bölge programında açıkladı.

AK PARTİ YÜZDE 38-40 BANDINDA

AK Parti'nin oylarının düştüğüne ilişkin iddialarına yanıt veren Şen, "Benim elimdeki veriler 38-40 arasında değişiyor. Bunlar 49'dan baktığımız zaman düştü, son seçime baktığımız zaman 42,3 düşmüş, doğru. Bazı meslektaşlarım '20 bilmem kaç' diyor. İnsaf… Böyle dediğiniz zaman o zaman düşmüyor. 20'li rakamlar gördüğünü söyleyenler diyorlar ki, 'Bu toplam seçmen üzerindedir. Geçerli oylara baktığın zaman 30 küsur olmaktadır.' Böyle bir siyasal gerçeklik yok." dedi.

 

"ERDOĞAN'IN OY ORANI YÜZDE 50'NİN ALTINA DÜŞMÜYOR"

Mustafa Şen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını da açıkladı. Mustafa Şen, Erdoğan'ın oy oranının yüzde 50'nin altına düşmediğini söyledi.

Z KUŞAĞI NEDEN OY VERECEK?

O yaş gruplarının birinci partisi AK Parti ikincisi CHP 10 puan fark var arada. Yaş olarak yeni seçmen olmuş üzerinde yapılıyor araştırmalar. Tam kast edilen kesim. Kendi oy ortalamasının altında oy alıyor ama AK Parti bu kesimden. AK Parti gençlerden oy alıyor hatta birinci parti durumunda gençlerin en beğendiği lider Tayyip Erdoğan. Erdoğan en genç yaş grubundan kendi oy ortalamasının 5-6 puan altında oy alıyor. Veriye iki tarafından bakabilmek bir çerçeve oluşturmak lazım.

 

Yorumlar 15 Yorum Var
  • V kuşağı 26.06.2021 10:16
    Son harfe gelmiş kuşak. Alfabe bitti sonrakiler ne olacak ki.........
  • Theimam 24.06.2021 19:22
    Ak parti %38'lere indiyse anketlerde yazıklar olsun. İstanbul, Ankara gibi teslim edin ülkeyi cehapeye bir 50 sene daha geriye gider ülke. Sikinti var mı ekonomide var lakin şu savunma sanayiinde geldigimiz noktayı korumamiz hayat mamat meselesi. Yoksa yunanistandan beter oluruz.
  • Turgut 23.06.2021 13:23
    Vatandas o anki tepkisiyle akp vermiyecem diyor halbuki vatandas o secim gunu geldiginde soyle onune bi bakiyor sonra soyle bi geriye bi bakiyor dusunuyor bundan baska bu ulkeyi yonetebilir mumkun gormuyor ve tekrar akp ye oyunu veriyor bu anketlerde bosa cikiyor yarin secim olsun ako tek basina yuzde 52 dir demedi demeyin
  • Adem 22.06.2021 15:49
    Gerçekleri konuşmak gerek Z kuşagi denilen kesim Ak partiye sıcak bakmiyor Kanitmı çıkin sokaga goreceksiniz Boşu bosuna Syn C. Başkaninida kandirmayin
  • mustafa 22.06.2021 15:06
    kardeşim biz de bu toplumda yaşıyoruz, z kuşağı diye adlandırılan gençlerin bir çoğunun ak partiyle uzaktan yakından ilgisi yok, hatta çevremde anne babası koyu ak partili olan çocuklar bile anne babasını dinlemiyor, siz bu konuda kuru propaganda yapacağınıza bu sorunun çözümü için, sosyolojik tabanı olan politikalar geliştirip bu kesim üzerinde etkili olmanın bilimsel yollarını arayın, yoksa politik çıkışlarla bu sorun çözülmez zira bu gençler politika dinlemekten nefret ediyor..
Daha fazla yorum görüntüle