Telafi eğitimi zorunlu mu olacak? Başvurular başladı! MEB telafi eğitimi ne zaman, nasıl yapılacak?

2020-2021 eğitim öğretim yılı 18 Haziran'da karnelerin erişime açılmasıyla sona erdi. Neredeyse bütün bir yılı uzaktan eğitim ile sürdüren öğrencilerin hem sosyal anlamda hem de eğitim anlamında eksikliklerini giderebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı telafi programı hazırladı. MEB tarafından açıklanan takvime göre telafi eğitimi başvuruları başladı. Peki 2021 telafi eğitimi ne zaman, nasıl olacak?

Telafi eğitimi zorunlu mu olacak? Başvurular başladı! MEB telafi eğitimi ne zaman, nasıl yapılacak?
Telafi eğitimi zorunlu mu olacak? Başvurular başladı! MEB telafi eğitimi ne zaman, nasıl yapılacak?
GİRİŞ 22.06.2021 17:36 GÜNCELLEME 22.06.2021 17:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, telafi eğitiminin detaylarını duyurdu. Koronavirüs önlemleri nedeniyle bu yıl uzaktan ve yüz yüze eğitimi bir arada alan öğrenciler için telafi eğitimi başvuruları 21 Haziran itibariyle başladı. MEB tarafından illere gönderilen yazıda 2 Temmuz tarihine kadar başvuru planlama işlemleri düzenlenecek. Eğitimlere katılmak isteyen İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri veli izin belgeleriyle başvuruda bulunacak. Düzenlenecek faaliyetlere katılmak isteyenler yaşadıkları bölgede açılan en yakın okulda etkinliklere katılabilecek. Telafi eğitimi programıyla öğrencilerin fiziksel, sosyal ve duygusal anlamda gelişmeleri amaçlanıyor. Peki telafi eğitimi başvuruları nereden nasıl yapılacak? Telafi eğitimi ne zaman başlayacak? İşte MEB 2021 telafi eğitimi detayları...

Telafi Eğitimi Başvuruları Başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan takvime göre telafi eğitimi başvuruları 21 Haziran itibariyle başladı. Başvurular 2 Temmuz tarihine kadar alınmaya devam edecek. Aşağıda belirtilen formu eksiksiz bir şekilde dolduran öğrenciler veli izin belgeleriyle faaliyetlerin düzenleneceği okullara başvuru yapabilecek. Telafi eğitimlerine öğrenciler ile birlikte aileleri de katılım sağlayabilecek. Programa katılacak öğrencilere bilgi verme işlemleri okullar tarafından yapılacak.

Telafi Eğitimi Başvuruları İçin Tıklayınız.

Telafi Eğitimi Zorunlu Mu?

5 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak telafi eğitimlerine katılımlar başvuru usulü olacak. Başvuruların sona ermesiyle telafi eğitimlerinin yapılacağı il ve ilçeler belirlenecek. İl Milli Eğitim Müdürlükleri koordinasyonunda düzenlenen faaliyetlerde salgın sebebiyle Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli tedbirler alınacak.

Telafi Eğitimi Nasıl Olacak?

Telafi eğitimlerinde, öğrencilerin fiziksel, sosyal, duygusal ve akademik anlamda gelişmelerine yönelik etkinlikler düzenlenecek. Öğrencilere yeni beceriler kazandırmayı amaçlayan programda İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yeteneklerini sergilemesi, özgüven ve sorumluluk duygusunu arttıracak faaliyetler düzenlenecek. Telafi eğitimlerine öğrenciler ile birlikte velileri de katılabilecek. Aileler ilgi alanlarına göre düzenlenen etkinliklere katılırken çocukları ile birlikte vakit geçirmeleri amaçlanacak.

Telafi Eğitimleri Yıl Boyunca Sürecek!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk telafi eğitimiyle ilgili yaptığı açıklamada "1'den 2'ye geçen öğrencilerimiz için okuma yazma taraması başlatılacak. Bu taramalarımızın sonuçlarına göre de ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlayacağız. 3 ve 4. sınıfları ise İlkokullarda Yetiştirme Programı 'İYEP' uygulaması ile destekleyeceğiz. Ortaokul öğrencilerimizin de yeterlilik düzeyleri uluslararası kriterlere uygun bir şekilde değerlendirilecek ve onlara da öğrenme düzeylerine uygun çalışma planı verilecek.

Liseler için kritik kazanımlar taraması hazırladık. Tespitler neticesinde özel programlar uygulayarak öğrencilerin lise eğitimlerini daha güçlü sürdürmelerini ve üniversiteye hazırlanmalarını hedefliyoruz. Elbette bu süreçler her okulun kendi ihtiyacına göre şekillenecek. Çünkü okullar ihtiyaçlarını en iyi şekilde bilirler." ifadelerini kullandı.

2021 Telafi Eğitimi Programı!

YORUMLAR 5
  • Birlik 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım okullarda uygulama birliği yok, istenilen göre öğretmen çağırılıyor bazı okullar bomboş vs.
    Cevapla
  • kayıt yok 2 yıl önce Şikayet Et
    birde okullar devletimizin. okulun binası devletimizin, arsası devletimizin. öğretmenlerin ve çalışanların maaşlarını devletimiz veriyor. sen ne özel okulundan bahsediyorsun. milleti kandırıp özel okul tarzındayız deyip milleti kandırıp bir sürü para alıyorlar. devletimiz kimseden para talep etmediği halde kayıt parası adı altında bir sürü para alıyorlar. ne gelen paranın ne de giden paranın kaydı yok. para kime gidiyor. birilerinin cebine mi gidiyor yoksa terör örgütlerine mi gidiyor.
    Cevapla
  • kandırmaca 2 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz üniversite harçlarını dahi kaldırdı. kimseden para istemiyor. öğrencilerin kitaplarını dahi sıralarına sıfır koyuyor. hal böyle iken bu kayıt parası adı altında para toplayan kişiler bu paraları faturasız makbuzsuz nasıl ve kim adına alıyor. devlet içinde devlet kurmaya çalışanlar başarısız olunca şimdi de devletimizin okulları içinde kendi okullarını mı kurmaya çalışıyorlar. birde iyi öğretmen tercihi için bu parayı alıyoruz diyorlarmış. bu tam bir fitnedir. devletimizin itibarını zedeler. parası olmayan veli para vermediği için kendi çocuğunun kötü eğitim aldığını düşünerek devletine kırgınlığı oluşacak.
    Cevapla
  • kayıt parası 2 yıl önce Şikayet Et
    bu okullarda kafasına göre kayıt parası alıp sonra da milleti özel okul tarzında olacağız diye kandıran kim varsa araştırılmalıdır. bir okulda misal 1000 öğrenci varsa öğrenci başına 2000 tl den kayıt parası alsa 2 milyon tl yapar. eski para ile 2 trilyon yapar. bu paraya okul binası sıfırdan yapılır. fatura yok makbuz yok. okul bahçesine 5-10 bin tl lik göz boyamak için peyzaj yapıp milleti kandırıyorlar. bu paralar fetö yemi gidiyor. yoksa pkk ya mı yoksa birilerinin cebine mi gidiyor. devletimiz üniversite harçlarını dahi öğrencilerden almaz iken bu kayıt parası adı altında 5000 tl ye kadar kayıt parası alan kim varsa müdür ya da müdür yardımcılığı görevinden derhal el çektirilmelidir.
    Cevapla
  • saçma durum 2 yıl önce Şikayet Et
    ilk okul ve orta okul kayıtlarında velilerden iyi öğretmen tercihi bahanesi ile 1500 - 2000 tl hatta 5000 tl ye kadar kayıt parası istenmeye başlayan okullar var. birde diyorlarmış ki biz özel okul tarzında olacağız diyorlarmış. bu bir kandırmaca. özel okul olabilmeleri için öğretmen ve çalışanların maaşlarını özel okulun sahibinin vermesi lazım. ve yine okul binası ile okul arsasının özel okulun sahibine ait olması lazım. halbuki durum böyle değil. tüm öğretmen ve çalışanların maaşlarını devletimiz veriyor. hem okul binası ve arsası da devletimizin. bu ne biçim bir kandırmaca. hem bu para ile kayıt yaptırma durumları okulda fitneye sebebiyet verir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı